Jaak Aab: Kõlvarti avaldus oli poliitiline, vaheaega on populaarne nõuda (4)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Otse Postimehest: Jaak Aab. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Otse Postimehest: Jaak Aab. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: SANDER ILVEST/

Haridusminister Jaak Aabi sõnul on valitsusel keeruline muutuvas olukorras kindlaid plaane teha. Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart tegeleb kindlaid tegevuskavu nõudes populaarsuse otsimisega, arvab Aab.

Haridusminister ütles «Aktuaalses kaameras», et valitsusel ei ole ühest nakatumisnäitajat, mille põhjal koole taas avama hakatakse. «Me peame selle kallal tööd tegema, ette öelda ei saa. Kui me oleks lähtunud kevadistest numbritest, mida osa riike oma valgusfoori-meetodiga tegi, siis nad panid oma elu kas liiga vara või liiga hilja kinni. Ei ole nii lihtsat reeglit, kogu maailm õpib praegusest olukorrast. Muidugi me üritame ette näha, kindlasti on jäänud lauale ka stsenaariumid, kuidas koolid saavad jätkata.»

Aabi sõnul seisneb valitsuse strateegia pidevas olukorra analüüsimises. «Vaatame numbreid. Ükskõik millist kriitikat võib kosta, alati ei ole ka otsused 100 protsenti õiged. Aga kui me vaatame numbreid, siis majanduslanguselt oleme me ühed Euroopa väiksemad. Ja tervishoiusüsteemi intensiivravi ja surmade poolest ka ühed väiksemad. See on see tasakaal.»

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart nõudis täna valitsuselt pikemat plaani, mitte spontaanseid otsuseid. Aabi sõnul ei ole see aga praegu võimalik. «Kindlasti omavalitsusjuhid ja linnapead tahaksid rohkem selgust. Olen Kõlvartiga mitu korda vestelnud. Aga olukord ei võimalda plaani kuu või kaks ette teha.»

Süüdistuse, et valitsus teeks otsuseid poliitilisest populaarsust otsides, lükkas Aab tagasi.« Ma arvan, et natuke poliitiline oli ka linnapea avaldus, kes tahtis vaheaega. See on populaarne. Meie lähtusime sellest, et õpilased peavad ka teadmisi saama. Ja koolid ise otsustavad, kuidas nad õppetööd korraldavad, et tekiks vähem lünkasid. Kui Krista Fischer on kevadel ja nüüd öelnud suuri numbreid, siis need pole realiseerunud. Järelikult on korraldused ja reeglid aidanud, ning Eesti inimesed on olnud tublid.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles