Korteriomanikud ei taha Nõmme apteegihoone müüki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme vanim apteek, mille ruumid on müügis.
Nõmme vanim apteek, mille ruumid on müügis. Foto: Peeter Langovits

Nõmme linnaosavalitsus paneb Nõmme vanima apteegi ruumid neljapäeval juba kolmandat korda müüki, kuid majas asuva kahe korteri omanikud ei ole sugugi müügiga nõus.

Nõmmel aadressil Mai 4 asuva maja esimese korruse ruumides tegutses apteek rohkem kui sada aastat, kuid nüüd üritab linnaosavalitsus tühjalt seisvaid apteegiruume juba kolmandat korda enampakkumisel müüa. Kahel esimesel korral mullu 15. novembril ja 13. detsembril müümine ebaõnnetus, sest puudusid ostjad.

Ruumid jäid tühjaks eelmise aasta märtsi lõpus, kui apteek kolis Nõmme tervisekeskuse hoonesse ning linnaosavalitsus püüdis ruume üürile anda, kuid ebaõnnestunult.

Mai 4 maia teisel korrusel on ka kaks korterit ning tegutseb korteriühistu, mille juhataja Kalev Ots on saatnud kirju nii Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, linnavalitsusele kui linnavolikogule. Põhjus ikka selles, et maja kahe korteri omanikud ei soovi esimese korruse müümist.

Maja puhul on tegemist kultuurimälestisega ning Otsa sõnul oleks parim variant tuua ruumidesse mõni linnaasutus, kasvõi Nõmme muuseum. Samuti võiks seal korraldada kunstinäitusi. Mullu detsembris toimus apteegiruumides Rahumäe kooli näitus ning see möödus väga edukalt. Kümne päeva jooksul koguti ka ligi 600 allkirja pöördumisele linnavalitsuse poole, et vanas apteegimajas luua galerii.

«Halvim variant oleks mahamüümine, see näitaks ka, et linn ei taha oma muinsuskaitsekohustusi täita,» ütles Ots. «Korteriühistu mõlema liikme kindel seisukoht on, et meie oma kortereid maha ei müü. Ka esimese korruse mitteeluruumide korteriteks ümberehitamine on eritingimuste tõttu problemaatiline.»

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu hinnangul ei ole otstarbekas korraldada Mai 4 äriruumides sotsiaal- ja kultuurilisi ettevõtmisi, kuna seda saab teha mujal.

«Keeruliseks teeb maja haldamise see, et seal tegutseb ka korteriühistu, kellel on kokku kaks häält ning äriruumide omanikul üks hääl,» selgitas Nõmme linnaosa vanem Erki Korp. «Oleme valmis jätkama ruumide kasutamist avaliku huvi korras seni, kuni seal veel omanikku pole, aga päris galerii ei oleks hea lahendus.»

Korp kinnitas, et apteegiruumide ostja peab olema rikas mees, sest pakkumise alghind on 153 000 eurot, kuid lisaks sellele tuleb sinna päris palju investeerida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles