GALERII ⟩ Pirita kloostri jõulumaal kõnniti üle müüride (7)

Copy

Pirita kloostri jõulumaa avati advendiküünla süütamise, üle kloostri müüride kõndimise ja Liis Lemsalu kontserdiga. 

Jõulumaa avapäeval esines Liis Lemsalu ning kaasa sai elada ka Jaan Roose köielkõnnisõule üle kloostri müüride. Avati jõuluturg ning kohal oli ka jõuluvana. Kolmanda advendiküünla süütasid Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ja Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul ootab linlasi tuleval nädalal kultuuri- ja tegevusprogramm. «Peale selle saab siit kloostrite iidsete müüride vahele rajatud jõulumaalt igaüks kaasa erilise jõulumeeleolu ja jõulutunde, mida kusagil mujal pole võimalik kogeda,» ütles ta. Liinati sõnul loovad osa sellest tundest jõulumaa valguslahendused.

Jõulumaa avamisel rõhutasid nii linnaosavanem kui ka jõuluvana, et inimesed, kes Jõulumaad külastavad, kannaksid maski ja hoiaksid üksteisest distantsi. Kel maski pole, saab selle jõulumaale sisenedes.

Jõuluvana Julius on terviseohutuse nõudeid arvestades pannud ette spetsiaalsed vuntsid. «Kuidas siis teisiti, kõik peavad täitma terviseohutuse reegleid. Minul on ees erilised, koroonatõrjeks tehtud vuntsid ja seepärast pole minu suud sellel aastal näha ning rääkima pean kõvema häälega,» selgitas jõuluvana ja kutsus ühtlasi kõiki maski kandma.

Jõulumaa toimub vabas õhus ning külaliste arvu jälgib turvameeskond, kes vajadusel reguleerib kloostriväravate juures sisenejate arvu. Jõulumaa on avatud kuni 20. detsembrini ning sissepääs on tasuta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles