Mida teha selleks, et võimalikult kaua nooruslikku nahka nautida

Rosena DK OÜ
Copy
Foto: Rosena DK OÜ

Kuidas võidelda esimeste vananemisilmingutega? Kuidas tuua tagasi värskem, pingul ning klaarim nahk, õpetab kosmeetik Piia Tuuling.

Esimesed naha vananemise ilmingud hakkavad tekkima juba üsna noores eas- kui oleme 25-30- aastased. Nende peamisteks põhjusteks on: päikesekiirgus, suitsetamine, miimika, ebatervislik toitumine, hormonaalsed muutused kehas, ning ainevahetuse aeglustumine. Vananeva naha tunneb ära tuhmi jume, elastsuse vähenemise, ebaühtlase pinna ning kortsukeste järgi. Tihti tähendab see “kotikesi” silmade all, pigmendilaikude rohkust, veresoonte ja pooride laienemist. Selleks, et võimalikult kaua nautida nooruslikku nahka, tuleb selle eest regulaarselt hoolt kanda ning alustada juba varakult.

25-35 – SEE, KUIDAS SA OMA NAHKA PRAEGU HOOLDAD, MÕJUTAB SEDA, MILLINE SA AASTAKÜMNETE PÄRAST VÄLJA NÄED!

Esimesteks naha noorena hoidmise võtmesõnadeks on niisutamine. Niisutav kreem võiks sisaldada osaliselt vitamiine C ja E. Teadlikult tuleks vältida liigset UV-kiirgust, sest see on peamine väline tegur, mis aitab naha kiirele vananemisprotsessile kaasa. Seega võiks päikesekaitsefaktor olla talvisel ajal vähemalt 30 SPF. Näiteks Biotopix Photoprotect SPF 50+ kaitsev ja noorendav kreem on ideaalne enda naha kaitsmiseks aastaringselt, sest lisaks UV kiirgusele kaitseb see ka nö sinise valguse eest, mis samuti nahka vanandab ning tekitab põletikku. Sinise valguse tekitajad on näiteks mobiili- ja arvutiekraanid, millede ees paljud veedavad tunde. Lisaks on nüüd õige aeg alustada silmakreemi regulaarse kasutamisega.

Kindlasti tuleks selles eas panna rõhku tervislikele eluviisidele, sest mida vanemaks saame, seda keerulisem on ümber harjuda. Piisav vee joomine, enda liigutamine, tervislik toitumine ning uni aitavad meie nahka kauem noorena hoida.

35- 45 ELUAASTAT- NAHKA PEAB TÕHUSALT NIISUTAMA NING VAJA LÄHEB INTENSIIVSEMAID KOOSTISAINEID

Küpsemas eas hakkab nahk vajama rohkem hoolitsust ja seepärast tuleks vaadata üle oma kosmeetikatoodete koostisained. Kui enne ei ole oma igapäeva rutiinis kasutanud seerumit, siis nüüd võiks kindlasti selle oma ilurutiini lisada. Peale 40. eluaastat hakkab nahk kiiremini lõtvuma, mis toob rohkem välja kortsud ja pigmendilaigud. Nahk vajab rohkem intensiivsemaid hooldustooteid, mis ei unusta ära ka niisutavat komponenti. Miks? Sest vananedes hakkab meie nahk muutuma ka kuivemaks. Ja kuival nahal on ka kõige peenemad joonekesed kerged tekkima. Seetõttu võiks valida tooteid, mis sisaldavad hüalüroonhapet või muid tõhusalt niisutavaid koostisaineid. Proovida võiks näiteks Biotopix Advanced vananemisvastast kreemi botoksilaadse efektiga - see sisaldab peptiide, mis ergutavad nahas kollageenitootmist, tagamaks naha nooruse ja elastsuse. Peptiidid koosnevad väikestest molekulidest, mis on võimelised tungima läbi naha. Võrreldes kollageeni ja elastiiniga on peptiidide puhul imendumine efektiivsem. Üks kreemis sisalduvatest peptiididest on aga sünteetiline maomürk - botoksi väikevend - mis õrnalt lõdvestab miimikalihaseid, siludes kortsukesi silmaga nähtavalt. Ja kes meist ei tahaks kohe tulemusi näha. 

Foto: Rosena DK OÜ

50+ HORMONAALSED MUUTUSED JA NENDEST TULENEVAD MUUDATUSED NAHAS

Selles eas hakkavad meie kehas toimuma suuremad hormonaalsed muutused. Menopaus mõjutab hormoonide tootmist ja nahas ilmnevad silmanähtavad muutused: nahakude muutub õhemaks, lõdvemaks ja kuivemaks, kortsud tulevad rohkem esile. Tähelepanu tuleb tähelepanu pöörata nüüd juba ka kaelale ja dekolteele, kandes ka neile sobivat päevakreemi või öökreemi. Kindlasti ei tohi unustada, et näokreem, ei sobi silmaümbrusele, kuna sealne nahk on õrnem ja tundlikum. Õige ja kvaliteetne päeva- ja öökreem kompenseerivad menopausist tulenevat mõju nahale päeval ja öösel, andes sellele taas elastsust, tihedust, noorust ning pingsust. Aga lisaks hakkavad rasvkoe kadumise tõttu kitsamaks muutma ka huuled. Soovitame oma ilurutiini kaasata Biotopix noorendava ja täidlust andva huulepalsami Lip Plumper - see aitab hoida huulte ümbruse piirkonna nooruslikumana ning huuled täidlasemana. 

Foto: Rosena DK OÜ

Nagu paljude asjadega elus, tuleb ka näonaha eest hoolitsemises olla järjepidev. Õigesti hoolitsedes ja õigeid vahendeid kasutades saame lükata oma naha vananemist edasi ning muuta oma naha säravaks ja õnnelikuks. Kui arvad, et kasutad valesid kosmeetikatooteid või ei oska neid ise valida, siis kindlasti konsulteeri mõne spetsialistiga.

Aastate jooksul on Biotopix tootesarja toodetele tekkinud ustav kasutajaskond, kuhu mahuvad ka mõned tuntud kaunid naised. Seekord jagamegi, mis on nende lemmiktooted ja miks.

Sirje Potisepp: "Minu jaoks on väga tähtis olla hoolitsetud ja selleks on väga olulised kvaliteetsed kosmeetikatooted. Biotopix toodeteni jõudsin läbi sõbranna ja mulle need väga meeldivad, sest ma tunnen nende toimet. Mulle väga meeldib Biotopix Advanced Anti-Wrinkle Skincare kreem, mis imendub suurepäraselt ja jätab naha siidiselt pehmeks. Minu vaieldamatu lemmik on aga Lip Plumper huulepalsam - seda peab proovima, kirjeldama ei hakka...aga etteruttavalt - mõju on näha ja tunda."

Foto: Rosena DK OÜ

Gerli Padar: „Veedan suure osa oma ajast lavalaudadel kaaslaseks lavameik ehk grimm. Viimane on aga nahale äärmiselt raske ning kuivatab seda. Sestap kuulub minu lemmiktoodete sekka Biotopix Crow's Feet silmaümbruskreem, mis hoiab mu silmaümbruse õrna naha niisutatu ja noorena. Kõigile, keda ei ole õnnistatud lopsakate huultega, soovitan ma aga Biotopix täidlust andvat huulepalsamit Lip Plumper. Mina sellest väikesest imelist palsamit sisaldavast tuubikesest enam ei loobu. Pidev käte desinfitseerimine ja järjest külmemaks muutuvad ilmad on muutnud minu jaoks asendamatuks ka Biotopix Hands kätekreemi.“

Foto: Rosena DK OÜ

Annely Adermann: "Alustasin laubapiirkonnast, kus kulmude vahel oli märgata kolme vertikaalset kortsukest. Lubati, et paari nädalaga on nahk siledam ja igasugu vaokeste sügavus vähenenud. Nii saigi mõnusa konsistentsiga kreemi õhtuti enne magamaminekut ja mõnikord ka hommikuti mugavast pumppudelikesest doseeritud. See imendus hästi ja tundus justkui tavaline kreem olevat, kuni selgus, et Biotopix Advanced Anti Wrinkle Skincare suudab üllatada. Nimelt ei möödunud nädalatki, kui vaatasin peeglisse ja olin rabatud. Ütlen ausalt – esimest korda elus (mida on 46 aastat) sain aru, et kreemi mõju võibki olla kiire ja efektiivne; jah, see tõesti töötas, sest keskmise kortsukese oli imevahend kuue päevaga praktiliselt olematuks silunud! Loomulikult ei jätnud ma seda positiivset šokikogemust enda teada ja rääkisin uuest üllatajast sõbrannadele. Ilmselt olid veenvad nii jutt kui ka silenev laup, sest kreemijahile tormasid nemadki. Viskasime veel nalja, et koroonareeglite ajal saavadki näomaski kohal säravad silmad ja laup suuremat tähelepanu ning seega on kreem just õigel ajal õiges kohas."

Foto: Rosena DK OÜ

Angeelika Kang: "​Biotopix Crow's Feet silmaümbruskreem on mõnusas väikses tuubis, kust saab just õige koguse kreemi välja pigistada. Hästi kerge tekstuuriga kreem, mis esmapilgul küll ei imendu koheselt nahka, peale väikest tupsutamist siiski aga imendub hästi. Ei jäta rasvast ja kleepuvat tunnet. Hommikul ei ole silmad paistes ega ärritunud, mis tavaliselt juhtub just paksemate silmaümbruskreemidega. Ja lõhnavaba, seega täpselt minu toode!"

Polina Mattisen: „Biotopix vananemisvastast kätekreemi saan mina ainult kiita. Juba pärast nädalast kätekreemi kasutamist on näha, kuidas see tõepoolest niisutab, pinguldab ja hoiab käenahka. Meeldib, et kreemis on ka UV- kaitsefaktorit.

Detsembris leiab Rosena e-poest Biotopix tooted 20% soodsamalt. Aga jõulumeeleolus on see aasta päkapikud eriti helded ja jagavad ostudega kaasa rohkelt kingitusi. Kõigile vähemalt 40€ väärtuses Biotopix tooteid sisaldavatele tellimustele lisandub kingina täidlust andev huulepalsam ning väh. 60€  eest Biotopix tooteid sisaldavatele tellimustele lisaks veel ka viie minutiga kortsukesi siluv Biotopix Flashlift seerum.

Jah, korraga on ühe ostuga võimalik saada lausa kaks väärtuslikku kingitust! Kingitused lisanduvad kohe ostukorvi.

Aga kui ei malda tellimust oodata, leiab Biotopix tooteid ka Tradehouse, ProKosmeetika ja Magistrali keskuse Beautyfor kauplustest ning suurematest Euroapteekidest.

Foto: Rosena DK OÜ
Copy
Tagasi üles