Teadusnõukojaga liitub käitumisteadlane ja psühholoog Andero Uusberg

Andres Einmann
Copy
Andero Uusberg.
Andero Uusberg. Foto: Margus Ansu

Valitsust koroonaviiruse küsimustes nõustava teadusnõukojaga liitub uuest aastast käitumisteadlane ja psühholoog Andero Uusberg, nõukojast lahkub Tervise Arengu Instituudi teadussekretär Kristi Rüütel.

Andero Uusberg töötab Tartu Ülikooli psühholoogia instituudis afektiivse psühholoogia vanemteadurina. Oma teadustöös on ta lähemalt uurinud emotsioonide reguleerimise mehhanisme. Inimeste emotsioone on Uusberg uurinud ka Stanfordi ülikoolis. Eksperimentaalpsühholoogina on ta kaasa löönud projektides, mis on aidanud parandada inimeste maksekäitumist ja liiklusharjumusi. Uusberg on doktorikraadi kaitsnud Tartu Ülikoolis.

Teadusnõukoja koosseisust taandub Tervise Arengu Instituudi teadussekretär Kristi Rüütel, et pühenduda erialase töö jätkamisele.

Koroonaviiruse tõrje teadusnõukoja kutsus tänavu 20. märtsil eriolukorras kokku valitsuskomisjon. Teadusnõukoja ülesandeks sai anda eriolukorra valitsuskomisjonile ekspertinfot. Teadusnõukoda jätkas tööd ka pärast eriolukorra lõppu Eestis 17. mail.

Nõukokku kuuluvad lisaks Irja Lutsarile ja Andero Uusbergile Tartu Ülikooli matemaatilise statistika professor Krista Fischer, Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst ja Tartu Ülikooli kirurgiliste haiguste professor Peep Talving, Tartu Ülikooli kliinikumi infektsioonhaiguste arst Pilleriin Soodla ja Tartu Ülikooli rakendusviroloogia uurija-professor Andres Merits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles