Miinijahtija Admiral Cowan naaseb teenistusest NATO miinitõrjegrupis

BNS
Copy
Admiral Cowan
Admiral Cowan Foto: Eesti merevägi

Eesti mereväe miinijahtija Admiral Cowan naaseb reedel viiekuulisest teenistusest NATO 1. alalises miinitõrjegrupis. 

Admiral Cowan siirdus NATO üksuse koosseisu juuli keskel, võttes esmalt kursi Leedu peale. 

Leedust suundus miinitõrjegrupp juba edasi Norra, kus augusti alguses ootas ees esimene miinitõrjeõppus.

Miinitõrjegrupp, kuhu miinijahtija Admiral Cowan kuulus, peab olema lühikese etteteatamise järel valmis täitma merelise julgeoleku ülesandeid maailma erinevates paikades. Miinijahtija Admiral Cowan miinitõrjegrupi kooseisus teenib 38 mereväelast, sealhulgas viis ajateenijat ja kolm miinituukrit.

Ühena neljast NATO merelise väejuhatuse alluvuses olevast laevade grupist on 1. alaline miinitõrje grupp valmidusüksus, mis pakub miinitõrjealast kompetentsi ja mille ülesandeks on olla esmaste kiirreageerijate hulgas, kui selleks tekib vajadus. Grupp, mis koosneb liitlasriikide miinitõrjevõimekusega laevadest, osaleb liitlaste ja partnerite õppustel ja harjutustel.

Eesti merevägi on osalenud NATO miinitõrjegrupis üle kümne aasta, panustades igal aastal  üksuse koosseisu ühe sõjalaevaga. NATO 1. alalist miinitõrjegruppi (SNMCMG1) juhtis alates 2016. aasta juunist kuni 2017. aasta juunini esmakordselt ajaloos Eesti mereväeohvitser – kaptenleitnant Johan-Elias Seljamaa. 2017. aasta esimesel poolaastal olid ka NATO üksuse juhtstaabi liikmed Eesti mereväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles