VOX POPULI ⟩ Kas oleksite täna valmis end koroonaviiruse vastu vaktsineerima? (18)

Copy

Postimees uuris, kes pealinlastest oleks valmis end koroonaviiruse vastu vaktsineerima juhul, kui vaktsiin juba täna kättesaadav oleks. 

Kui Euroopa ravimiamet ja seejärel ka komisjon vaktsiinile rohelise tule annavad, plaanitakse Eestis vaktsineerimisega alustada juba selle aasta lõpus. On teada, et esialgsed doosid on planeeritud riskirühmadele ning eesliinitöötajatele, ent kui oleks võimalus end täna ja kohe vaktsineerida, siis kui paljud selleks valmis oleksid? 

Küsitletute seas üksmeelt ei olnud. Osa vastajest kinnitab, et võimalusel vaktsineeriksid nad end juba praegu, mõned suhtuvad sellesse aga skeptilisemalt. 

Küsimusele, kas te vaktsineeriksite end koroonaviiruse vastu võimalusel juba täna, vastas kaubanduses töötav Urmo (45), et loomulikult. End vaktsineerima oli nõus ka Andres (46). 

«Jah, miks mitte,» leidis 22-aastane Xaver. «Kui riik ütleb, et vaktsiin on normaalne. Tahaks juba, et elu Eestis ja maailmas oleks normaalne nagu varem,» lisas ta. 

Eesliinil töötav Eneli sõnas, et kuigi ta on eesliinitöötaja, ootaks ta veidi veel: «Natuke vaatame, mis toimub ja võib-olla tule selline vaktsiin, mida saab ühe korra süstida.»

Täna ei vaktsineeriks end Sigrid (31) ega Lemmi (62), kes ei plaaniks seda ka järgmisesse aastasse. «Ma olen 62-aastat vana ja tuleb, mis tuleb,» nentis Lemmi.

Koroonaviiruse vastu ei plaani end vaktsineerida ka Tarvo (37), kes selgitab, et ta pole ennast kunagi vaktsineerinud, ka mitte gripi vastu.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles