Afganistani idaosas hukkus plahvatuses vähemalt 15 inimest

Copy
Afganistani politseinik sõjaoperatsiooni ajal Ghazni provintsis 23. märts 2020.
Afganistani politseinik sõjaoperatsiooni ajal Ghazni provintsis 23. märts 2020. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Afganistanis plahvatas reedel mootorrattale või rikšale paigaldatud pomm, nõudes vähemalt 15 inimelu, ütlesid ametnikud. 

«Lõhkekeha plahvatas Ghazni provintsis asuvas Gilani piirkonnas,» ütles provintsi kuberneri pressiesindaja Waheedullah Jumazada, kelle sõnul hukkus 15 last.

Pomm plahvatas, kui rikšat juhtinud mees sõitis ühte Gilani külla, et väidetavalt kaupa müüa ja teda ümbritsesid lapsed, ütles pressiesindaja. Ohvrite arv võib veel kasvada, lisas ta. Samuti teatas ta 20 vigastatust. 

Keegi rünnaku eest vastutust ei võtnud ning Jumazada sõnul on algatatud juurdlus. 

Siseministeeriumi pressiesindaja Tariq Ariani kinnitas hukkunute arvu.

Varem teatati, et plahvatus leidis aset usutseremooniale kogunenud rahva seas. Ghazni kuberneri pressiesindaja ütles, et lõhkekeha oli paigaldatud moororrattale ja see jäeti maja juurde, kus usutalitust peeti.

Talibani pressiesindaja Zabihullah Mujahid saatis meediale avalduse, mille järgi olid lapsed toonud kaupmehele ümbruskonnast leitud plahvatusohtlikku moona, mis plahvatas. Mujahidi sõnul hukkus 12 last. 

Piirkond on Talibani kontrolli all ja ajakirjanikele on sisenemine keelatud. 

Ükski rühmitus ei ole rünnakut veel omaks võtnud.

Talibani ja valitsusvägede kokkupõrked on Ghaznis sagedased.

Novembris sai provintsi pealinna Ghazni lähedal sõjaväebaasis autopommirünnakus surma 30 sõjaväelast.

Alates veebruaris sõlmitud rahuleppest Washingtoniga on Taliban valitsusvägesid sihikule võtnud peamiselt maapiirkondades.

Kataris peetavad rahukõnelused Talibani ja Afganistani valitsuse vahel aastakümneid kestnud sõja lõpetamiseks on jaanuarini pausil.

Afganistani president Ashraf Ghani kutsus järgmist rahukõneluste vooru pidama Kabulis, kuna «luksushotellides» kohtumine olla tema sõnul kohatu.

Talibani läbirääkijad sõitsid äsja Pakistani, kus nad kohtuvad reedel peaminister Imran Khaniga. Viimane on teinud pooltele üleskutse vägivalda vähendada ja leppida kokku relvarahus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles