Politsei: ligi 90 protsenti idavirulastest kannab avalikes ruumides maski (1)

Alexandra Saarniit
Copy
Maske kandvad inimesed Astri ostukeskuses Narvas.
Maske kandvad inimesed Astri ostukeskuses Narvas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Nädala jooksul jagasid Ida regionaalne kriisistaap ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit ida-virumaalastele 15 000 maski. Kampaania käigus selgus, et avalikes siseruumides kannab praegu maski ligi 90 protsenti inimestest.

Ida prefektuuri kriisistaabi juhi Üllar Kustala sõnul on avalikus ruumis maskikandjate osakaal märkimisväärselt tõusnud. «Kui kaks nädalat tagasi ei kandnud kaubanduskeskustes maski iga kolmas inimene, siis tänaseks on pilt muutunud palju paremaks – nüüd kaitseb nii ennast kui seeläbi ka teisi koguni üheksa inimest kümnest,» ütles Kustala lisades, et kuigi maskikandmine on muutunud normiks, tekitab poodides distantsi hoidmise eiramine jätkuvalt muret.

«Inimeste vastutustundlikum käitumine on kindlasti väga hea märk sellest, et viirusesse suhtutakse tõsiselt ning et elanikud tahavad üheskoos panustada selle tõkestamisse. Kui piirangutest peetakse järjepidevalt kinni, näeme esimesi positiivseid mõjusid juba kolme-nelja nädala pärast. Siinkohal on väga oluline, et saabuvad pühad mööduksid kitsas pereringis,» ütles terviseameti Ida regiooni juht Marje Muusikus

Selgitustöö käigus jagati maske nii abivajajatele kui ka neile, kes olid maski maha unustanud või ei olnud seda endale soetanud. Vajadusel hakkavad kohalike omavalitsuste esindajad, päästjad ning politsei jagama maske veel ka lähipäevadel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles