GALERII ⟩ Ida-Virumaa haiglatöötajad said vabatahtlikelt suure tänukingi (1)

Copy

Meesteklubi Round Table Estonia otsustas jõuluperioodil viia mitmetele Eesti haiglatele ligi 20 000 pirukat, puuvilju ja energiajooke. Osa kingist jõudis teisipäeval ka Ida-Virumaa keskhaiglani. 

Round Table Estonia rahvusvaheliste suhete juht Heimar Kuuskleri sõnul tekkis neil idee paar nädalat tagasi ja selle teoks saamiseks kasutasid ühinguliikmed oma töökontakte. Omast taskust keegi ligi 14 000 eurot väärt tänuavaldust kinni ei maksnud – ettevõtted olid koostöövalmis ning pakkumised oodatust suuremadki. 

Ida-Virumaa keskhaiglas olid kirsipirukaid, mandariine ja energiajooke vastu võtmas haiglaõed ja haiglajuht Tarmo Bakler. «Paar nädalat tagasi rääkisime Heimariga esimest korda, siis ta ütles, et nad tahavad meile meeleolukalt toetust avaldada,» rääkis Bakler. 

Kingitused on mõeldud just haiglatöötajatele. Pirukad ja puuviljad lähevad neile, kes päeval tegutsavad, energiajoogid kuluvad ära õhtuses ja öises vahetuses olijatele. Kuigi nakatunute arv Ida-Virumaal on murettekitav, saab Bakleri sõnul kõik töö haiglas tehtud. «Päris paljud arstid peavad tegema üsna palju ületunde,» nentis haiglajuht ja lisas, et tavapäraste töötundidega nad patsiente ravitud ei saaks.

Haigla kommunikatsioonijuht Anna Medvedeva rääkis, et kingisaadetise hilisemaks laialijagamiseks paigutatati see esmalt lattu. «Meie toitlustusosakond võtab need vastu ja sealt jagame need juba edasi nii haigla statsionaarses ravi personalile kui ka neile, kes töötavad polikliinikutes,» rääkis Medvedeva.

20 000 pirukast sai Ida-Virumaa keskhaigla 1200. 

Miks pirukad ja energiajook, ja mitte šokolaad või limonaad? «Küsisime neilt inimestelt, kes seda rasket tööd teevad ja nad ütlesid, et käivad lõuna endale pirukaid ja Red Bulli ostmas - just nendest tunnevad nad enim puudust,» selgitas Kuuskler valikut.  

Enne Ida-Virumaa keskhaiglat külastati Kohtla-Järvet ning hiljem suunduti Narva poole. Järgmisel nädalal jätkavad Round Table'i mehed oma aktsiooni mitmes teises meditsiiniasutuses, plaan on jõuda Rakveresse, Tartusse ja ka Saaremaale.

Tegu on noorte meeste ühendusega, millega nad sisustavad töövälist aega, alustades kohaliku klubi tegemistega ja lõpetades välisreisidega teistesse klubidesse ja üritustele üle maailma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles