Ajakirjanike liit taunib meediaga suhelnud Saare töökoha kaotust (14)

BNS
Copy
Simmo Saare hinnangul on koroonaviiruse vaktsineerimist planeerides tehtud vigu.
Simmo Saare hinnangul on koroonaviiruse vaktsineerimist planeerides tehtud vigu. Foto: Remo Tõnismäe

Ajakirjanike Liidu juhatus peab tõsiseks ohuks, kui avalikkust kõiki ühiskonna liikmeid puudutavast probleemist teada andmine päädib töökoha kaotusega.

Eelmisel nädalal oli Kanal 2 «Kuuuurija» saates eetris lugu, kus anonüümne terviseameti ametnik kritiseeris teravalt Covid-19 vastase vaktsineerimise planeerimise puudusi Eestis.

Sotsiaalministeerium ja terviseamet tegid kindlaks, et anonüümne ametnik oli terviseameti kommunikatsiooninõunik Simmo Saar ning talle tehti ettepanek kirjutada lahkumisavaldus.

Ajakirjanike liidu juhatus on seisukohal, et sotsiaalministeerium ja terviseamet on sellega rikkunud õigust sõnavabadusele. EALi juhatus näeb terviseameti ja sotsiaalministeeriumi tegevuses häireandja isiku paljastamiseks ja karistamiseks ohtu allikakaitsele ja seeläbi ka ajakirjanduse usaldusväärsusele.

EALi juhatuse hinnangul ei saa olla küsimust selles, et kommunikatsioonijuht ületas oma volitusi, avaldades riigiasutuse mainet väidetavalt kahjustavat teavet. «Vastupidi – praegusel juhul avaldati teavet olukorrast, mis võib kujuneda ohtlikuks kogu elanikkonnale. Sellise informatsiooni avalikustamine on vabas ühiskonnas iga inimese kohus,» märkis liit.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles