Karina Orlova: oht rahvuslikule julgeolekule lähtub Kremlist (1)

Copy
Aleksei Navalnõi helistab teda tapma pidanud FSB grupi ühele liikmele Konstantin Kudrjavtsevile, kes jääb uskuma, et raporteerib Venemaa Föderatsiooni Julgeolekunõukogu sekretäri Nikolai Patruševi abile.
Aleksei Navalnõi helistab teda tapma pidanud FSB grupi ühele liikmele Konstantin Kudrjavtsevile, kes jääb uskuma, et raporteerib Venemaa Föderatsiooni Julgeolekunõukogu sekretäri Nikolai Patruševi abile. Foto: Youtube

Viiendat aastat Washingtonis elav ja töötav ajakirjanik Karina Orlova leiab Ehho Moskvõ blogis, et seoses opositsiooniliidri Aleksei Navalõi mõrvakatse äsjase detailse rahvusvahelise ajakirjandusliku uurimisega paljastus president Putini ja tema alma materi - FSB - täielik ebakompetentsus.

«Kui oleks tahtnud, oleks lõpuni viinud,» teatas Venemaa ülemjuhataja, inimene, kellele alluvad kõik riigi eriteenistused, president Vladimir Putin FSB töötajate oskuste, kavatsuste ja võimete kohta, kes püüdsid Aleksei Navalnõid Novitšoki gruppi kuuluva keemiarelvaga tappa. Isegi mitte ei teatanud, vaid kiitles.

Veel enne seda pressikonverentsi – mis siin ikka: nimetagem asju õigete nimedega – tõmmati Vladimir «meie Putin» lohku, sest rahvusvaheline uurimistulemus kaheksast FSBlasest koosnenud grupi kohta, kes püüdis Navalnõid tappa, avaldati vahetult enne seda, kui USA valijameestekogu valis 14. detsembril presidendiks Joe Bideni. Putin ise oli varasemalt teatanud, et ei õnnitle Bidenit enne, kui valijameestekogu on toimunud. Ja tõesti: alles pärast seda õnnitles Venemaa president USA 46. presidenti – ent juba Aleksei Navalnõi mõrva tellija staatuses. Suur aplaus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles