USA-s alustas 737 MAX esimest reisilendu üle kahe aasta

Copy
Boeing 737 Max Miamis
Boeing 737 Max Miamis Foto: JOE RAEDLE/AFP/Scanpix Baltics

USA-s alustas teisipäeval Boeing 737 MAX-i lennuk esimest reisilendu alates sellest, kui mudelilt pea kaks aastat tagasi lennuluba ära võeti.

American Airlinesi lend 718 Miamist New Yorki asus teele kohaliku aja järgi kell 10:44 hommikul (Eesti aeg 17.44).

Boeing 737 MAX-ilt võeti lennuluba pärast kaht katastroofi, kus hukkus kokku 346 inimest. MAX oli Boeingu suurima läbimüügiga lennuk ja keeld paiskas firma raskesse kriisi, mida on võimendanud koroonaviiruse pandeemia.

Esimesena maailmas hakkas 737 MAX-i paari nädala eest taas kasutama Brasiilia lennufirma Gol.

«Seda lennukit on põhjalikumalt kontrollitud kui kunagi varem. Me oleme väga kindlad, et see on kõige turvalisem lennuk, mis praegu lendab,» ütles American Airlinesi president Rober Isom enne teisipäevast lendu, mille pardal oli sada inimest.

Lennufirma teatel sõidab lennuk teisipäeva õhtul New Yorgist tagasi Miamisse ning pea kõik 172 istekohta on tagasilennul väljamüüdud.

United Airlines peaks MAX-i taas kasutusse võtma 11. veebruaril. Southwest Airlines, millel on suurim MAX-ide lennukipark, hakkab nendega taas lendama teises kvartalis.

USA Föderaalne Lennundusamet kiitis novembris MAX-i lennuloa heaks tingimusel, et lennukil viiakse läbi veel mitu muudatust. 

MAX-i kriis algas 2018. aastal lennuõnnetusega Indoneesias, millele järgnes 2019. aasta märtsis katastroof Etioopias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles