Trump lükkas tagasi Bideni kriitika vaktsineerimise tempo osas

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/AFP

USA riigipea Donald Trump lükkas teisipäeval tagasi presidendiks valitud Joe Bideni väited, et tema administratsioon on koroonaviiruse vastu vaktsineerimise tempos maha jäänud.

«Föderaalvalitsuse poolt juba kohaletoimetatud vaktsiinide kasutamine sõltub osariikidest. Me mitte ainult ei arendanud vaktsiine, sealhulgas investeerisime raha protsessi kiirendamiseks, vaid viisime need ka osariikidesse kohale,» kirjutas Trump sotsiaalmeedias.

Trump märkis ühtlasi, et Biden kukkus läbi juba seagripiga. President viitas sellega seagripi H1N1 epideemiale Bideni ametiajal USA asepresidendina.

Biden avaldas teisipäeval arvamust, et president Trumpi vaktsineerimisplaan on venima hakanud ja lubas tõhustada selles osas pingutusi.

«Nagu ma juba ammu kartsin ja hoiatasin, siis ei edene vaktsiini levitamine ja manustamine soovitud tempos,» ütles Biden.

«Trumpi administratsiooni vaktsineerimisplaan on tähtaegadest kaugele maha jäänud. Ma liigutan ametisse astudes taevast ja maad, et meid õiges suunas edasi viia,» lubas Biden.

Ühendriikides on praeguseks vaktsineeritud umbes 2,1 miljonit inimest. 

Bideni sõnul oli Trumpi administratsioon prognoosinud, et detsembri lõpuks on vaktsineeritud koguni 20 miljonit ameeriklast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles