Video ⟩ Vastupidiselt arvatule ei ole pandeemia lähisuhtevägivalda kasvatanud (2)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Põhja prefektuuri prefekt Kristian Jaani tõdes Postimehele, et pandeemiast tingitud isolatsioon ei ole statistiliselt kasvatanud lähisuhtevägivalla juhtumeid. «Seda ei ole statistiliselt välja tulnud, et kevadise eriolukorra ajal või praegu oleks rohkem lähisuhtevägivalla juhtumeid, kuigi me sellise hüpoteesi iseenda jaoks püstitasime,» sõnas ta.

Kristian Jaani selgitas, et varasemate aastate kogemuste põhjal tuleb pühade perioodil politseile tavapärasest rohkem väljakutseid lähisuhtevägivalla tõttu. Sellele lisandub pandeemiast tingitud stress. «Arvasime, et kui inimesed on rohkem koos ja väljas ei käi, siis selline informatsioon meieni jõuab. Aga kiitus inimestele endile, kõrvalolijatele ja naabritele, et see informatsioon siiski meieni jõuab,» tänas Põhja prefekt, lisades, et siiski võiks varajast märkamist rohkem olla.

«Loomulikult peame tõdema, et meieni jõudev info on vaid jäämäe tipp või viimane faas,» nentis Jaani. «Peame olema valmis kiiresti reageerima. Kui info meieni jõuab on vaja kiiresti kohale jõuda, see tegevus lõpetada ja osapooled vajadusel üksteisest eraldada. Paraku peame selleks valmis olema,» tõdes ta.

Politsei kutsub üles inimesi koheselt politseid teavitama, kui ollakse tunnistajaks lähisuhtevägivallale. «Ka ohver ise: kui selline asi on juhtunud, siis tuleb teha kiire kõne 112 ja politsei tuleb appi,» kutsus Kristian Jaani üles.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles