Veskimägi ootab veebruariks karmi lisaeelarvet

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Valitsus peaks tulema veebruaris välja 8 miljardit krooni kärpiva lisaeelarvega, leiab endisest rahandusministrist riigikogu liige Taavi Veskimägi.


«Esimene ja kõige tõsisem samm on see, et hiljemalt veebruariks peab valitsus tulema välja vähemalt kaheksa miljardi kroonise negatiivse, kulusid vähendava lisaeelarvega,» märkis Veskimägi «Terevisioonis», vahendab ERR Uudised.

Kui kärpida kaheksa miljardit, siis on Veskimägi hinnangul olukord nii või teisiti selline, et osa kulusid finantseeritakse defitsiidiga ehk reservide arvelt ning teises osas suudetakse kulusid maha tõmmata.

«Minu hinnangul on kaheksa miljardit vähemalt see tase, millega me jääme Maastrichti 3 protsendi kriteeriumi piiridesse, mis on meile oluline selleks, et tõesti 2011. aastal euro ära teha,» ütles Veskimägi, lisades, et eelarveprobleemidest väljatulek eeldab jätkuvalt poliitilisi kokkuleppeid.

«Ma eeldan, et ainuke võimalus seda probleemi lahendada ongi, 2009. aasta võtmes, valimislubadused unustada. Tegelikult üritada saavutada selline konsensus poliitiliste erakondade vahel selleks, et teha suuri kärpeid,» ütles ta.

«Kindlasti on vaja laiemaid kokkuleppeid ja ma arvan, et valitsuses on täna kõigile selge, et see, mis puudutab valimislubadusi ja koalitsiooni lepingut, tuleb ära unustada,» lisas Veskimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles