Hispaania laev päästis Vahemerel 265 migranti

Copy
Migrandid merel .
Migrandid merel . Foto: AP/Scanpix

Hispaania lipu all sõitev heategevusorganisatsiooni laev on viimastel päevadel päästnud Vahemerel 265 põgenikku ning otsib nüüd nendele turvasadamat.

Organisatsioon Open Arms säutsus pühapäeval Twitteris, et nende alus võttis laupäeval ohutult pardale 96 migranti, kes triivisid oma puupaadis rahvusvahelistes vetes ilma päästevestideta. Open Armsi teatel olid päästetud peamiselt pärit Eritreast, nende hulgas ka kaks naist ja 17 alaealist, kes kannatasid alajahtumise all.

Kaks päeva enne seda võttis Open Arm pardale 169 põgenikku, kes olid asunud teele Liibüa rannikult, kus tegutsevad paljud inimkaubitsejad.

Inimkaubitsejad saadavad merele tihti vaid kipakad kummi- või kaluripaadid, tuubil täis põgenikke, kes loodavad randuda Euroopas ja taotleda varjupaika.

Mõned neist põgenevad konflikti või tagakiusamise eest, kuid sajad tuhanded pagulased, kes viimastel aastatel merelt päästetud on, on sellised, kes põgenevad vaesuse eest ning kellele Euroopa Liidu riikides varjupaika ei anta.

Itaalia ja Vahemeres asuv Malta on tihti keeldunud humanitaarabilaevu sadamatesse lubamast, väites, et enamus põgenikest soovib saada töökohta Põhja-Euroopas või kohtuda seal elavate sugulastega. Itaalia ja Malta võimud on nõudnud ka, et teised Euroopa riigid annaks oma panuse migrantidega toimetulekuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles