Trudeau kritiseeris aeglast vaktsineerimist Kanadas

BNS
Copy
Justin Trudeau.
Justin Trudeau. Foto: BLAIR GABLE/REUTERS

Kanada peaminister Justin Trudeau ütles teisipäeval oma esimeses esinemises alanud aastal, et ta on frustreeritud aeglasest vaktsineerimisest Covid-19 vastu, kuigi kampaania algas juba kolm nädalat tagasi.

Kanada valitsus on vaktsineerimise eest vastutavatele provintsidele ja territooriumidele laiali jaganud 424 500 doosi Pfizer-BioNTechi ja Moderna koroonavaktsiini. Need on praegu ainsad, millel on Kanadas kasutusluba.

Kohaliku meedia teatel on aga seni vaktsineeritud ainult umbes 148 000 inimest.

«Ma arvan, et kõik kanadalased, kaasa arvatud mina, oleme frustreeritud nähes vaktsiine külmkappides ja mitte inimeste õlavartes,» ütles Trudeau pressikonverentsil.

Kanada peaministri sõnul kavatseb ta neljapäeval rääkida provintside ja territooriumide juhtidega, et arutada, «kuidas föderaalvalitsus saab toetada ja aidata kaasa nende vaktsiinide kiiremale jõudmisele kanadalasteni».

Eesmärgiks on saada septembriks vaktsiinid iga kanadalaseni, kes neid tahab, rõhutas Trudeau.

38 miljoni elanikuga Kanada on tellinud ja kindlustanud optsioonid rohkem kui 400 miljoni vaktsiinidoosi saamiseks.

Koroonanakkuste arv on alates jõuludest tõusnud. Teisipäeval teatasid tervishoiuvõimud rohkem kui 5600 uuest nakkusjuhtumist ööpäeva jooksul.

Kanadas on positiivse koroonaproovi andnud 617 065 inimest, Covid-19 tagajärjel on surnud rohkem kui 16 000 inimest.

Québec, mis on üks pandeemiast kõige rohkem kannatanud provintse, kavatseb alates laupäevast kehtestada uued karmid piirangud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles