Šoti esimene minister: reisipiirangud kehtivad ka Trumpile

Copy
Donald Trumpi golfikuurort Šotimaal Turnberrys.
Donald Trumpi golfikuurort Šotimaal Turnberrys. Foto: Reuters / Scanpix

Šoti esimene minister Nicola Sturgeon jahutas teisipäeval kuuldusi Donald Trump kavatsusest Šotimaad külastada, öeldes, et koroonapandeemia tõttu rakendatud reisipiirangud kehtivad ka USA presidendile.

Levivad kuuldused, et Trump, kes on ikka veel keeldunud tunnistamast valimiskaotust Joe Bidenile, võib loobuda osalemast oma rivaali ametisseastumistseremoonial 20. jaanuaril ning suunduda hoopis oma Turnberry golfikuurorti Šotimaa lääneosas.

Ajaleht Sunday Post kirjutas nädalavahetusel, et Glasgow' Prestwicki lennujaamale edastati info, et nad oleksid 19. jaanuaril valmis vastu võtma USA relvajõududele kuuluvat Boeing 757 lennukit.

Šotimaa on aga kehtestanud seoses uue tüvega koroonaviiruse kiire leviku tõttu karmid reeglid, seal hulgas praktiliselt täieliku keelu rahvusvaheliste lendude saabumisele ja väljumisele.

Sturgeon, kes on varem Trumpi kritiseerinud, ütles ajakirjanikele, et tal ei ole mingit teavet USA ametistlahkuva presidendi reisiplaanide kohta. Ta viskas nalja, et loodab, et need on «lahkumine Valgest Majast».

«Me ei luba praegu inimestel tulla Šotimaale ilma mõjuva põhjuseta ning see kehtib ka tema (Trumpi) kohta nii nagu ka kõikide teiste kohta,» sõnas Sturgeon.

«Tulemine golfi mängima ei ole see, mida ma peaksin oluliseks põhjuseks,» lisas ta.

Trumpi Turnberry kuurort ei reageerinud AFP soovile kommentaari saada. Glasgow Prestwicki lennujaama kõneisik aga ütles: «Me saame kinnitada, et me ei oota Donald Trumpi visiiti jaanuaris.»

Valge Maja teatas varem, et Trump ei ole veel plaane 20. jaanuari osas paika pannud.

Kui USA ametistlahkuv president jätab osalemata oma mantlipärija ametisseastumise tseremoonial, rikub ta rohkem kui sajandi kestnud traditsiooni.

Trumpil on Šotimaal kaks kuurorti - Trump International Golf Links Scotland Aberdeenshire's ja Trunberry Ayrshire's.

Tema ema on pärit Šotimaa läänerannikul asuvalt Lewise saarelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles