Eesti elanikud saavad ainsana europarlamenti e-valida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlament.
Europarlament. Foto: SCANPIX.

Eesti on ainus Euroopa Liidu liikmesriik, kelle kodanikud saavad saabuvatel Euroopa Parlamendi valimistel osaleda e-valimiste abil.

4.-7. juunini toimuvad Euroopa Liidu 27 liikmesriigis europarlamendi valimised, kus teist korda saavad osaleda ka Eesti kodanikud.

Eesti valib kuus liiget, kes lähevad kaasa rääkima Euroopat puudutavatel teemadel.

Pakkumaks päevakajalist infot Euroopa Parlamendi valimiste kohta Eestis ja teistes EL liikmesriikides, avati valimiste koduleht, teatas Euroopa Parlamendi Infobüroo Eestis.

Lehel on ülevaade praeguse parlamendikooseisu tegevusest aastatel 2004-2009, hääletamiskorrast ja kandideerimistingimustest. Samuti sellest, kuidas hääle andmine Euroopat mõjutab.

Lisaks Eestit puudutavale infole on leheküljel kättesaadavad andmed valimiste korra kohta kõigis teistes EL liikmesriikides. Iga riiki puudutav info on esitatud riigi ametlikes keeltes, samuti inglise ja prantsuse keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles