Mässajad tulid Washingtoni lõhkekehadega (2)

Postimees
Copy
Mäss kapitooliumis.
Mäss kapitooliumis. Foto: TASOS KATOPODIS/AFP

USA-s Washingtonis asuva vabariiklaste rahvuskomitee peakorterist leiti kolmapäeval mässu ajal lõhkekeha. Lõhkekeha avastati ka demokraatliku rahvuskomitee peakorterist ning inimesed evakueeriti. 

Vabariiklaste peakorterist leitud seade oli torupomm, mille pommigrupp ametniku sõnul edukalt kahjutuks tegi. Demokraatide peakorterist leitud lõhkeaine on seni teadaolevalt tuvastamata.

Nii demokraatide kui ka vabariiklaste peakorterid asuvad USA kapitooliumi lähedal, kus toimus kolmapäeval kongressi ühisistung, lugemaks üle valijameeste kogu hääli, et kinnitada Joe Bideni võit presidendivalimistel. Trumpi toetajate kogunemisest kasvas kapitooliumis suur mäss.

Kuigi USA meedia levitab sõna, et president Donald Trump ergutas oma toetajaskonda kapitooliumi ette marssima, et valijameeste tööd mõjutada, kutsus ta pärast oma toetajate sissemurdmist hoonesse neid rahumeelselt meelt avaldama. 

«Palun toetage meie kapitooliumipolitseid ja korrakaitsjaid,» ütles Trump suhtlusvõrgustikus Twitter umbes tund pärast seda, kui tema toetajad tungisid USA kongressis läbi turvakordoni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles