Jaak Aab: vaheaja järel jätkub koolides õppetöö nii, nagu aasta lõpul otsustati (6)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Haridus- ja teadusminister Jaak Aab.
Haridus- ja teadusminister Jaak Aab. Foto: Andres Haabu

Alates 11. jaanuarist jätkub Harjumaa ja Ida-Virumaa koolides osaline lähiõpe ning mujal Eestis saavad kooli minna kõigi astmete õpilased, ütles haridus- ja teadusminister Jaak Aab. Küll aga otsustab valitsus täna, kuidas jätkata huviharidustegevust.

Möödunud aasta lõpus otsustas valitsus lubada Harjumaal ja Ida-Virumaal ettevaatusabinõusid kasutades lähiõppesse 1.-4. klassi, 9. ning 12. klassi õpilased ning ülejäänud 13 maakonnas kõik kooliastmed.

Samas tuli täna järjekordne koroonaviirusega nakatunute ööpäeva rekord (üle 1100 koroonapositiivse, neist enamik Harjumaalt ja Ida-Virumaalt).

Jaak Aab ütles Vikerraadiole antud intervjuus, et 11. jaanuaril jätkub õppetöö nii nagu eespool mainitud. «Ei ole muudetud seda otsust, mis me tegime juba enne aasta lõppu ära. Täpselt selliseks on ta jäänud ja ma loodan, et koolid on ka selleks valmistunud ja saavad teavitada lapsevanemaid ja lapsi,» sõnas ta.

Minister märkis, et kuna Harjumaal ja Ida-Virumaal on pandeemia tõttu kehtestatud rangemad meetmed, siis neis maakondades huviharidusega seotud tegevusi ei toimu. Kas ja kuidas ülejäänud maakondades alates 11. jaanuarist huviharidustegevust läbi viiakse, seda arutab valitsus tänasel istungil.

Seoses nakatunute arvu kasvuga vaatab valitsus järgmisel nädalal koos teadusnõukojaga viimased nakkusandmed üle. «Siis otsustame, kuidas Harjumaal ja Ida-Virumaal jätkata,» ütles Aab.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles