Tartu linn ei jäänud valitsuse otsust ootama ning lubas ennatlikult huvihariduse avamist (2)

Carl-Robert Puhm
Copy
Urmas Klaas
Urmas Klaas Foto: Margus Ansu

Kuigi valitsus polnud neljapäeva tööpäeva lõpuks huvikoolide ja -tegevuse avamise kohta otsust langetanud, andis Tartu linn täna pärastlõunal teada, et avab osaliselt linnale kuuluvad huvikoolid ja noortekeskused. 

Haridusministeeriumi pressiesindaja Liisa Tageli sõnul oli selline teade aga ennatlik. Tagel ütles Postimehele, et haridusminister Jaak Aabi ettepanek koolide avamiseks puudutab ainult üldhariduskoole, mitte aga huvitegevust. Tageli teatel ei ole omavalitsuse pädevuses ka valitsusest leebemaid piiranguid kehtestada. Ta nentis, et kui valitsus peaks otsustama huvihariduse suletuks jätta, tuleks Tartu linnal oma teade ümber vaadata.

Tartu linnapea Urmas Klaas (Reformierakond) põhjendas valitsusest etteruttamist sellega, et inimesi ei saanud enam kauem teadmatuses hoida. «Tartu Linnavalitsus otsustas linnale kuuluvate huvikoolide ja noortekeskuste edasised tegevuspõhimõtted täna seetõttu, et huvikoolidel oli vaja hakata tegema ettevalmistusi, kuidas pärast vaheaega jätkata ning teavitada sellest ka lapsevanemaid,» selgitas Klaas.

Linnapea sõnul võeti põhimõtete väljatöötamise aluseks hetkeolukord. «Lähtusime oma otsuses nii haridus- ja teadusministeeriumi poolt 30. detsembril saadetud haridustegevuse stsenaariumitest kui ka ettevaatlikkuse põhimõttest, sest pühade ja koolivaheaja mõju nakatumisnäitajale ei ole veel selgunud. Nakatumine terves Eestis, sh Tartu linnas ei näita kahjuks vähenemise märke,» tõdes Klaas.

Linnajuht möönab, et lõplik sõna on siiski valitsusel. «Kui valitsus peaks otsustama huvitegevuse rangemad meetmed, siis mõistagi on need täitmiseks.»

Kell 18.40 teatas valitsus, et järgmisest nädalast võib siseruumides antava huvihariduse ja -tegevusega olla korraga hõivatud kuni 11 inimest (va Ida-Virumaal ja Harjumaal). See tähendab, et Tartu linn ei pea enda põhimõtteid ümber vaatama ning huvikoolid saavad järgida pärastlõunal tutvustatud plaani. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles