Trumpi toetusrühma juht Peeter Ernits: Trumpil on USA ühiskonna sidumine õnnestunud (39)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Toetusrühma juht  Peeter Ernits (EKRE)
Toetusrühma juht Peeter Ernits (EKRE) Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Täna tuli uudis, et riigikogu EKRE fraktsiooni liikmetest koosnev Donald Trumpi toetusrühm plaanib presidendivahetusega muuta nime ja võetakse fookus globalismivastase võitluse ning rahvusluse toetamise suunas. Postimees uuris toetusrühma juhilt Peeter Ernitsalt (EKRE), millega on toetusrühm tegelenud ning mis mõtetega jälgib rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjoni juht USAs toimuvat.

Donald Trumpi toetusrühm loodi riigikogus 2018. aasta novembris. Nüüd, Joe Bideni saamisega uueks USA presidendiks, on toetusrühm muutmas oma nime. «Nimi on kooskõlastamisel ja kuna president Trump on ametis 20. jaanuarini, siis teatame selle hiljem. Praegu konkreetset nime ei ole, on vaid variandid,» lausus Ernits.

Millega toetusrühm nende veidi enam kui kahe aasta jooksul tegeles? «Me olime Valge Maja ja president Trumpiga iganädalases ühenduses ning saime otseinformatsiooni, jagasime seda omavahel ning oleme jälginud teraselt Ameerika Ühendriikide poliitikat,» vastas Ernits ning tõi välja, et nende initsiatiivil lõid toetusrühma ka kolleegid Leedu seimis. «Nii et president Trumpil on minu teada kaks toetusrühma.»

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles