Lumelaviin surmas Norilski lähistel suusakeskuses kolm inimest (1)

Copy
Päästetöötajad tegutsemas Venemaal Norilski lähedal asuvas suusakeskuses, mida tabas lumelaviin.
Päästetöötajad tegutsemas Venemaal Norilski lähedal asuvas suusakeskuses, mida tabas lumelaviin. Foto: AFP / Scanpix

Siberis Norilski linna lähistel asuvas suusakeskuses sai lumelaviinis surma kolm inimest, teatas laupäeval Venemaa juurdluskomitee kohalik osakond.

Päästeteenistus sai kohaliku aja järgi kell 00.30 teate, et Norilskist 25 kilomeetrit põhja pool Otdelnaja Gora suusakeskuses mattis lumelaviin neli hoonet.

Päästjad leidsid 38-aastase naise, tema 18-kuu vanuse lapse ning 45-aastase abikaasa surnukehad. Üks 14-aastane nooruk leiti elusana ja viidi külmakahjustustega haiglasse.

Uurimiskomisjon lisas, et alustas kriminaalasja hooletuses ja ohutusnõuete rikkumise osas.

Eriolukordade ministeeriumi avaldatud videos on näha päästetöötajaid öösel üleni lume alla mattunud hoonelt lund kühveldamas.

Laupäeva hommikul teatas eriolukordade ministeeriumi Krasnojarski haru, mille alla kuulub ka Norilsk, et kõik kadunud inimesed on leitud ning otsingu- ja päästemissioon lõpetatakse.

Vabatahtlik päästja Maksim Inikhov lausus ajakirjanikele, et laviini ajal olid kõik majad tühjad, välja arvatud üks, kus elasid keskuse suusalifti haldur Vlad Popov, tema naine ja nende kaks last.

«Meil oli väga suur lumetorm, nii et suusakuurortis oli puhkamas väga vähe inimesi,» ütles Inikhov telekanalile Rossija-24.

Lumelaviinide põhjustatud õnnetused pole Venemaal haruldased. 2019. aasta kevadel hukkus Siberis Altai mägedes lumelaviini tagajärjel seitse mägironijat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles