Galerii ⟩ Indoneesia uurijad leidsid pärast lennuõnnetust inimsäilmeid

BNS
Copy

Indoneesia uurijad ütlesid pühapäeval pärast reisilennuki allakukkumist, et leidsid pealinna Jakarta ranniku lähistel kehaosi.

«Täna hommikul saime kaks (laiba)kotti, ühe reisijate asjadega ja teise kehaosadega,» ütles Jakarta politsei pressiesindaja Yusri Yunus telekanalile Metro TV. 

Lennufirma Sriwijaya Air Boeing 737-500 sööstis alla merepinna suunas neli minutit pärast Soekarno-Hatta rahvusvahelisest lennujaamast õhku tõusmist Jakartas.

Õnnetuse põhjused pole veel teada ning võimud on keskendunud päästeoperatsioonile, millest võtavad osa sõjalaevad, helikopterid ja sukeldujad.

Kõik lennuki pardal olnud 62 inimest olid indoneeslased. 

Sriwijaya Airi lend SJ182 oli teel Pontianaki linna Borneo saarel, mis võtab tavaliselt aega umbes 90 minutit üle Jaava mere. 

Indoneesia transpordiministri Budi Karya Sumadi sõnul irdus reisilennuk oma marsruudilt enne radariekraanilt kadumist. 

Algsetes avaldustes laupäevase õnnetuse kohta USA lennukitootja Boeing võimalike põhjuste üle ei spekuleerinud. Allakukkunud lennuk oli 26 aastat vana. 

2003. aastal tegevust alustanud odavlennufirma Sriwijaya Air hoiab oma 19 lennukiga ühendust umbes 50 Indoneesia ja Kagu-Aasia sihtkoha vahel.

Eelmine lennuõnnetus Indoneesias leidis aset 2018. aasta oktoobris, kui lennufirma Lion Air reisilennuk Boeing 737 MAX kukkus Jaava merre umbes 12 minutit pärast õhkutõusmist. Surma sai 189 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles