Paavst ameeriklastele: vägivald on enesehävituslik

Copy
Paavst Franciscus. 
Paavst Franciscus. Foto: Eero Vabamägi

Paavst Franciscus ärgitas seoses sel nädalal USA kongressihoones aset leidnud märuliga ameeriklasi näitama üles vastutustunnet ja toetama demokraatlikke väärtusi. 

Oma traditsioonilises pühapäevases pöördumises meenutas paavst, et president Donald Trumpi poolehoidjate tormijooksus Kapitooliumile sai surma viis inimest, teiste seas üks politseinik.

«Vägivald on alati enesehävituslik,» lausus Franciscus. «Vägivallaga ei võida midagi, aga kaotab nii palju,» lausus ta, rõhutades, kui tähtis on liidrite vastutustunne, et «rahustada hingi» ja hoida ära edasine vägivald.

«Kutsun riigivõime ja kogu elanikkonda üles olema äärmiselt vastutustundlikud, et hoida tundeid vaos, edendada rahvuslikku leppimist ja kaitsta Ameerika ühiskonnas juurdunud demokraatlikke väärtusi,» ütles katoli kiriku pea.

Paavst edastas oma soojad tervitused USA rahvale, kes on «vapustatud äsjasest  rünnakust kongressile», ning ütles, et palvetab «nendel  dramaatilistel hetkedel hukkunud inimeste eest». 

Eelnevalt oli paavst Itaalia telekanalile Canale 5 öelnud, et teda hämmastas kolmapäevane rünnak kongressile päeval, mil USA seadusandjad olid kogunenud kinnitama Joe Bideni valimisvõitu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles