Šveitsi tööstusliit: pooled riigi hotellid ja restoranid on pankrotiohus

Copy
Hotell Šveitsi Alpides.
Hotell Šveitsi Alpides. Foto: Caro / Bastian/Caro / Bastian

Pea pooled Šveitsi restoranid ja hotellid on lähikuudel silmitsi pankrotiga, kuna neil on puudu finantstoest laastavate koroonameetmete üleelamiseks, hoiatas pühapäeval kohalik tööstusliit.

Šveitsi valitsus pikendab ootuste järgi baaride, restoranide ja meelelahutusasutuste sulgemist kuni veebruari lõpuni, et pidurdada koroonaviiruse levikut.

Tööstusliit GastroSuisse hoiatas, et kui seda tehakse ilma märkimisväärse finantstoeta, lähevad umbes pooled toitlustus- ja majutussektori firmad märtsi lõpuks pankrotti.

GastroSuisse küsitles umbes 4000 restorani- ja hotelliomanikku ja leidis, et 98 protsenti neist vajavad juba praegu hädasti rahalist tuge.

Ehkki restoranid ja teised ärid said finantstoetust Šveitsi esimeste sulgemismeetmete ajal, on GastroSuisse kurtnud, et uute piirangumeetmete ajal on abi andmine veninud.

Enne kriisi olid rohkem kui 80 protsenti Šveitsi restorane ja hotelle heas või väga heas rahalises seisus, leiti uuringust. Pandeemia ajal halvenes olukord aga kiiresti.

Oktoobris, kui viiruse teine laine hoogu hakkas koguma, hoiatas tööstusliit, et ohus on 100 000 töökohta.

Läinud aasta kahel viimasel kuul olid sunnitud töötajaid koondama pea 60 protsenti restoranidest ja hotellidest, märkis GastroSuisse.

Valitsuse sekkumiseta on kolmas koondamislaine paratamatu, ütles tööstusliidu president Casimir Platzer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles