Avariirohke tänavalõik: kaamera fikseeris mõne tunniga üle 1000 kiiruseületaja (8)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Liiklusõnnetus Tammsaare teel mullu novembris.
Liiklusõnnetus Tammsaare teel mullu novembris. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Politsei paneb sõidukijuhtidele südamele, et Tallinnas Tammsaare tee pikendusel liigselt gaasipedaalile ei surutaks, kuna nimetatud teelõigul registreeriti aastaga paarsada liiklusõnnetust ning olukord ei näi arvukatele liiklusmärkidele vaatamata paranevat.

Liiklusjärelevalvekeskuse teatel oli 7. jaanuaril Tammsaare tee pikendusele paigaldatud mobiilne kiiruskaamera. Vähem kui kolme tunni jooksul fikseeris kaamera rohkem kui 1000 kiiruseületajat. Kõige kurvem on aga see, et mitmedki juhid ületasid lubatud suurimat kiirust pea kahekordselt.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi andmetel juhtus Järvevana tee raudteeülesõidu ja Rahumäe tee/Tondi tänava vahelisel teelõigul eelmisel aastal 189 liiklusõnnetust ja andmed ei ole veel lõplikud. 2019. aastal juhtus samal teelõigul 241 liiklusõnnetust.

Lubatud kiirust näitavad märgid Tammsaare tee pikendusel.
Lubatud kiirust näitavad märgid Tammsaare tee pikendusel. Foto: PPA Liiklusjärelevalvekeskus

Enamik liiklusõnnetustest on tagant otsasõidud ning kokkupõrked reastumistel. Õnnetuste põhjused võib otsida nii väikesest pikivahest kui ka sõidukite liikumiskiiruste erinevustest.

Politsei tuletab meelde, et liiklusmärk 351 «Suurim kiirus» keelab sõita suurema sõidukiirusega, kui märgil näidatud. «Tallinnas, Tammsaare tee pikendusel on muutuva teabega liiklusmärgid olnud väljas varsti juba pea kaks aastat ja kellaajaliselt liikumiskiirust piiravad märgid veelgi pikemalt, kuid ikka tundub, et liiklusmärgid on liiga väikesed,» nenditakse liiklusjärelevalvekeskuse postituses.

Samuti tuletatakse juhtidele meelde, et lubatud sõidukiirused Tammsaare tee pikendusel on järgmised:

  • tööpäeviti 7.00 – 19.00 lubatud suurim kiirus 50 km/h
  • tööpäeviti 19.00 – 7.00 lubatud suurim kiirus 70 km/h
  • nädalavahetusel on seal suurim lubatud kiirus 70 km/h

Olgu lisatud, et ajaline vahe 50 või 70 km/h sõitmisel on sellel teelõigul ~20 sekundit.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles