Tsahkna: president ulatas riigikogule väärikuse taastamiseks päästerõnga (8)

Carl-Robert Puhm
Copy
Margus Tsahkna .
Margus Tsahkna . Foto: Kaader videost

Eesti 200 juhatuse liikme Margus Tsahkna sõnul on Eesti 200 seisukohal, et president Kaljulaidi ettepanek korraldada riigikogule siduv rahvahääletus on võimalus taastada töörahu ning keskenduda kriisi ajal eesti inimestele oluliste küsimuste lahendamisele.

«Poliitiku sõna on tegu, millega peab kaasnema vastutus. Täna ei vastuta riigikogus oma sõnade ja tegude eest kumbi pool – ei koalitsioon ega opositsioon. Tulemuseks on parlamentaarne kriis ning riigijuhtimise seiskumine olukorras, kus riik on sügavas koroonakriisis. Selle ettepanekuga on president ulatanud riigikogule väärikuse taastamiseks päästerõnga ning uppujal on võimalus sellest kinni haarata või minna põhja», ütles Tsahkna.

Eesti 200 loodab, et riigikogu erakonnad loobuvad poliitmängudest ning võtavad presidendi ettepaneku konsensuslikult vastu. Vastasel juhul jätkub vastasseis ning ainukeseks lahenduseks on tänane riigikogu laiali saata ning läbi erakorraliste valimiste valida uus riigikogu, teatab erakond pressiteates.

Eesti 200 leiab, et sügavas koroonakriisis ei ole õige aeg korraldada rahvahääletust küsimuses, mis lõhestab ühiskonda ning ei aita meid kriisist läbisaamisel. Kui riigikogu aga otsustab rahvahääletuse korraldada, peab ta võtma ka täisvastutuse, mille tulemus on riigikogule siduv, lisab erakond.

Täna on Eesti 200 parlamendiväline erakond. Kõik viimased arvamusküsitlused näitavad erakonnale aga üle 15-protsendilist toetust. Seega oleks neil erakorraliste valimiste puhul arvestatav võimalus riigikogu jõuda.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles