Bideni ametisseastumiseks saadetakse turvama veel 15 000 rahvuskaartlast (1)

Copy
Politseinikud möödunud nädalal kapitooliumi rünnaku ajal.
Politseinikud möödunud nädalal kapitooliumi rünnaku ajal. Foto: TASOS KATOPODIS/AFP

USA presidendiks valitud Joe Bideni ametisseastumist turvama saadetakse veel 15 000 rahvuskaartlast, teatas esmaspäeval kaitseministeerium.

Juba praegu viibib Washingtonis 6200 rahvuskaartlast ja nädalavahetuseks saadetakse juurde veel 10 000. Ülejäänud 5000 saabuvad kohale ametiastumise päeval ehk järgmise nädala kolmapäeval.

Rahvuskaardi ülesandeks on toetada kohalikke politseijõude.

Biden asetab pärast oma ametissevannutamise tseremooniat pärjad kolme endise presidendi hauale Arlingtoni kalmistul, mis on osa ühtsuse teemalisest tseremooniast, teatas esmaspäeval tema ametisse vannutamise komisjon.

Tseremoonia ise algab National Mall pargi juures, mis tavapäraste sadade tuhandete pealtvaatajate asemel on täidetud lippudega, sest tavapäraseid pidustusi pole võimalik pandeemia tõttu korraldada.

Endised presidendid Barack Obama, George W. Bush ja Bill Clinton ühinevad Bideni ja asepresident Kamala Harrisega pärja asetamisel tundmatu sõduri hauale Arlingtoni kalmistul.

Trump teatas, et ta ametisse vannutamise tseremoonial ei osale, mida Biden nimetas «heaks asjaks». Kuid väidetavalt viibib kohal asepresident Mike Pence.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles