VIDEO ⟩ Indrek Saar: Jüri Ratasel on võimalik aeg maha võtta, et mingitki ühisosa leida (12)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Peaminister Jüri Ratas võiks seoses president Kersti Kaljulaidi poolt tehtud kompromissettepanekuga võtta aeg maha, et mõelda, kuidas abielureferendumi küsimuses edasi minna, leiab opositsioonilise Sotsiaaldemokraatliku erakonna juht Indrek Saar.

Täna Kadriorus riigipeaga kohtunud Saar ütles Postimehele, et presidendi ettepanek siduda kavandatav abielu mõiste teemaline rahvahääletus riigikogu usaldusega on tekkinud olukorras väga oluline.

«Lisaks sellele, et see (referendum) on meie arvates selgelt lõhestav ja diskrimineeriv, oleme nüüd jõudnud olukorda, kus ta lisaks kõigele plaanitakse läbi viia ka ebaseaduslikult,» rõhutas Saar.

Selles situatsioonis on Saare sõnul kõigi poliitikute kohustus otsida kompromissi. «Vähim oleks see, et peaminister ütleks, et võtame korraks aja maha, mõtleme uuesti, kas meil on võimalik mingitki ühisosa, kuidas selle asjaga edasi minna nii, et me vähemasti ei tallaks jalge alla kõiki neid põhimõtteid ja reegleid, milles on siiamaani kokku lepitud.»

See, et EKRE juht erinevalt teistest erakonnajuhtidest ei kavatse presidendiga kohtuda, pole Saare sõnul mingi üllatus. «Aga selle valitsuse on kokku pannud Jüri Ratas ja selle valitsuse tegude eest vastutab lõpuks Jüri Ratas. Temal on võimalus siinkohal astuda omapoolne samm,» lisas SDE esimees.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles