Selgusid loovkirjutamise konkursi «Kas pilt ütleb rohkem kui 1000 sõna?» võitjad

Copy
Täiskuu.
Täiskuu. Foto: Erik Johansson

Fotokunsti keskus Fotografiska ja Eesti Lastekirjanduse Keskus kuulutasid välja loovkirjutamise konkursi «Kas pilt ütleb rohkem kui 1000 sõna?» võitjad. Kokku laekus konkursile rohkem kui 440 tööd, mida hinnati kolmes vanuseastmes.

Konkursi korraldamiseks andis tõuke rootsi fotokunstniku Erik Johanssoni fantaasiaküllane näitus «Ääretagused paigad», mis avati Fotografiskas 25. septembril 2020. Osalejad ammutasid inspiratsiooni Johanssoni sürrealistlikest fotodest ning panid kirja kuni 1000 sõnalise jutu, luuletuse või essee. Kirjutada võis nii eesti, vene kui inglise keeles.

Konkursi vastu oli rõõmustavalt suur huvi ning kokku laekus lugemiseks 446 tööd. Loovkirjutajate esikolmik selgitati välja kolmes vanuseastmes ja lisaks anti välja mitmeid eriauhindu.

4.–6. klassi arvestuses sai esikoha Rahel Värton Miina Härma Gümnaasiumist, II kohale tuli Astrid Kaelepi Jakob Westholmi Gümnaasiumist ning III koha pälvis Martha Johanna Garcia samuti Miina Härma Gümnaasiumist. 7.–9. klass klassi vanuserühmas oli parim loovkirjutaja Triinu Kree Viljandi Kesklinna Koolist. II koha sai Paula Kütt Pärnu Vabakoolist ja III koha sai Eva Kreem Kadrioru Saksa Gümnaasiumist.

10.–12. klass vanuste loovkirjutajate hulgas anti välja kolm võrdset esikohta. Need pälvisid Liisi Brett Miina Härma Gümnaasiumist ning Kenele Pärnaste ja Laura Elizabeth Gemst Läänemaa Ühisgümnaasiumist.

«Meil on väga hea meel, et Erik Johanssoni sürrealistlikud fotod noorte kirjutajate kujutlusvõime sellise hooga tööle panid ning andsid žüriile võimaluse veeta jõulupühad meeleolukate juttude, luuletuste ja esseede seltsis,» lausus žüriiliige ja lastekirjanduse keskuse esindaja Anneli Kengsepp. «Ühelt poolt on osalejad sukeldunud Johanssoni fantaasiamaailma noorusliku lusti ja entusiasmiga. Teisalt jälle on nad kasutanud fotograafi loomingut, et kõneleda väga isiklikel või päevapoliitiliselt olulistel teemadel. Kõige selle toreduse hulgast oli isegi kahju parimaid välja valida, sest igas tekstis oli midagi, mis tegi selle nauditavaks,» lisas Kengsepp.

Žüriiliikmete hulka kuulusid kirjanik ja tõlkija Anti Saar, kirjanik Andrus Kivirähk, jutuvestja Polina Tšerkassova, toimetaja ja tõlkija Mari Klein, Eesti Lastekirjanduse Keskuse esindajad Kadri Naanu, Ulla Saar ja Anneli Kengsepp ning ja Fotografiskast Aleksander Metsamärt ja Elo Aun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles