ARHIIV ⟩ Korb mullu annetusskandaalist: Keskerakond on teinud käesolevast juhtumist omad järeldused

Postimees
Copy
Keskerakond.
Keskerakond. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonnale tehti eelmise aasta alguses Tartu väikeettevõtjalt Jana-Helen Juhastelt 50 000 eurone suurannetus. Annetuse suhtes kriminaalmenetluse algatamise tõttu kanti raha Juhastele tagasi ning Mihhail Korb märkis toona, et edaspidi hakkavad suuremaid annetusi hindama erakonna finantskomisjoni liikmed, et kõrvaldada kõik vähegi võimalikud kahtlused nende läbipaistvuses.

«Keskerakond on teinud käesolevast juhtumist omad järeldused ja edaspidi hakkavad suuremaid annetusi hindama erakonna finantskomisjoni liikmed, et kõrvaldada kõik vähegi võimalikud kahtlused nende läbipaistvuses,» ütles Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb toona pressiteates.

«Prokuratuuri otsus menetluse alustamiseks oli pärast avalikkuses tõstatunud küsimusi ootuspärane ning me teeme juhtumi kiireks lahendamiseks nendega igakülgset koostööd. Kahtluste uurimine ja erakondade rahastamise läbipaistvuse tagamine on nii Keskerakonna, kõigi teiste erakondade kui ka avalikkuse huvides,» nentis Korb.

«Kinnitan jätkuvalt, et Keskerakond võtab vastu ainult maailmavaatelistel eesmärkidel tehtud ja seaduslikke annetusi. Erakonna rahaasjad peavad olema selged ja läbipaistvad ning asjaajamine ei pea mitte ainult olema juriidiliselt korrektne, vaid sellena ka näima,» lisas Korb.

«Kui selles annetuses minu teada oleks hetkel midagi kriminaalset, siis ma ei oleks teie ees peaministrina, ja mitte läbi umbusaldushääletuse, vaid oma isikliku tagasiastumisavalduse,» kinnitas peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas mullu riigikogu infotunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles