Kapo kuulas Kõlvarti ja ühe abilinnapea tunnistajatena üle (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Tairo Lutter

Kaitsepolitsei korraldas eile läbiotsimise linnavalitsuse ruumides ning kuulas üle linnapea Mihhail Kõlvarti ja abilinnapea Eha Võrgu.

«Kaitsepolitseiameti esindajad korraldasid linnavalitsuse ruumides läbiotsimise, sealhulgas minu ja abilinnapea Eha Võrgu kabinettides. Võeti kaasa dokumente, sealhulgas digitaalseid. Küsitleti ametnikke, ütlusi andsime ka mina ja Eha Võrk,» rääkis linnapea Mihhail Kõlvart linnavalitsuse pressikonverentsil.

Kapo on meile kinnitanud, et linnaametnike, sealhulgas ka poliitiliste ametnike suhtes kahtlusi ega pretensioone ei ole. Vähemalt eilse päeva seisuga. Kogutakse infot, meie püüame teha koostööd. Oleme selles protsessis üle kuulatud tunnistajatena,» lisas ta.

«Kõik puudutab niinimetatud Porto Franco juhtumit. Meie algatasime omalt poolt sisekontrolli uurimise vaatamata sellele, et kahtlusi ei ole. Soovime, et ka meil oleks detailsem pilt, et milles on asi ja kus on probleemid. Pakume oma uurimise tulemusi ka kapole,» ütles Kõlvart.

Ta kinnitas, et eile kuriteokahtlustuse saanud Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ei ole temaga Porto Franco teemal rääkinud ega linnaametite koosolekutel osalenud. Hillar Tederiga pole Kõlvart omal sõnul suhelnud. Rauno Teder on käinud linnavalitsuse koosolekutel, kus osalesid nii linnapea, abilinnapea kui teised ametnikud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles