Tallinn toetab ettevõtjaid uue abipaketiga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Abilinnapea Aivar Riisalu.
Abilinnapea Aivar Riisalu. Foto: Tairo Lutter

Tänasel linnavalitsuse istungil võeti vastu uus ettevõtjatele mõeldud abipakett, mis jätkab samasuguste abimeetmetega, kui kevadel, aga suuremas mahus.

«Abimeetmete eesmärgiks on vähendada ettevõtjate koormat ning jätta neile kätte võimalikult palju raha selleks, et nad saaksid kriisi ületada nõnda, et ei peaks uksi sulgema ja inimesi koondama,» selgitas abilinnapea Aivar Riisalu.

Ühe olulise meetmena jätkab linn piirangute ajal sporditegevuse toetuse maksmist ning vabastab spordiorganisatsioonid linna spordihoonete ja -rajatiste kasutustasudest. 

Lisaks alandatakse linna omandis äriruumide üüri 80 protsenti mittetulundusühingute või sihtasutuste üürnikel ning neil üürnikel, kes kasutavad äriruumi toitlustuse ja meelelahutuse alal.

Toetuspaketis on ka linnapoolne kiirendatud arvete tasumine – linn tasub saadud teenuste ja kaupade eest kümne kalendripäeva jooksul varasema 21 või 30 päeva asemel.

Ka hüvitatakse mittetulundustegevuse raames toetust saanud, kuid eelmise aasta viimases kvartalis ja 2021. aastal riigi või linna kehtestatud piirangute tõttu toimumata jäänud projektide või toetatud tegevuste abikõlbulikud kulud.

Ettevõtete digivõimekuse tõstmiseks toetatakse tarkvaralitsentside ja tarkvara soetamise või arendamisega seotud programmeerimise, juurutamise või testimise kulusid maksimaalselt 6000 eurot ettevõtte kohta aastas.

Riisalu sõnul peab linn oluliseks, et abimeetmed leevendaksid mingilgi määral ettevõtjate kriisiaegseid probleeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles