Airbnb keelas Bideni ametivande andmise ajaks üürimise Washingtonis

Copy
Trumpi toetajad 6. jaanuaril kapitooliumi rüüstamas.
Trumpi toetajad 6. jaanuaril kapitooliumi rüüstamas. Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS

Majutusportaal Airbnb teatas kolmapäeval, et keelab valitud presidendi Joe Bideni ametivande andmise ajaks 20. jaanuaril broneeringud Washingtonis.

«Teatame, et Airbnb tühistab broneeringud Washingtoni piirkonnas ametivande andmise nädalal,» teatas ettevõte avalduses. «Lisaks sellele ennetame me mistahes uute broneeringute tegemist Washingtoni piirkonnas sel perioodil läbi selliste broneeringute blokeerimise.»

Ametist lahkuva presidendi Donald Trumpi toetajad tungisid läinud nädalal USA Kapitooliumisse, kus seadusandjad olid kinnitamas Bideni võitu novembrikuistel valimistel.

Osa mässulisi olid rentinud endale Airbnb kaudu pealinnas või selle eeslinnades öömaja.

Kuna kardetakse, et alusetult valimispettust uskuvad Trumpi toetajad plaanivad uusi rahutusi, on kohalikud elanikud teinud üleskutse, et Airbnb üüripindade omanikud ei üüriks neid ametisse vannutamise ajaks välja.

Ka Washingtoni meer Muriel Bowser tegi esmaspäeval rahvale üleskutse koju jääda. «Me palume ameeriklastel mitte tulla Washingtoni 59. presidendivande andmisele 20. jaanuaril ning osalema sellel hoopis virtuaalselt,» ütles ta.

Airbnb teatel uuritakse, kas inimesed, kes õiguskaitseorganite andmeil kapitooliumirünnakus osalesid, on nende teenuseid kasutanud.

«Läbi selle töö oleme me tuvastanud mitu inimest, kes on kas seotud teadaolevate vihagruppidega või on muud moodi seotud kriminaalse tegevusega kapitooliumihoones. Nad on saanud Airbnb platvormi kasutamiskeelu,» teatas firma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles