OTSEPILT ⟩ Keskerakond ja Reformierakond annavad ühise pressikonverentsi

Postimees
Copy
Valitsuskriisi päev riigikogus peale peaminister Jüri Ratase tagasiastumist.
Valitsuskriisi päev riigikogus peale peaminister Jüri Ratase tagasiastumist. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakond ja Keskerakond alustasid koalitsioonikõnelusi. Täna hommikul sai Reformierakonna esimehest Kaja Kallasest ametlikult peaministrikandidaat ja tal on nüüd aega 14 päeva, et moodustada uus valitsus. 

Keskerakonna läbirääkijad on Mailis Reps ja Tanel Kiik ning Reformierakonna poolt räägivad läbi Kaja Kallas, Keit Pentus-Rosimannus, Mart Võrklaev ja Gerrit Mäesalu.

«Eilse päeva jooksul peetud vestlused viisid selleni, et toimiv valitsus on võimalik kokku panna Reformierakonna ja Keskerakonna vahel. Mul on hea meel, et kaks riigikogu suurimat erakonda on otsustanud valitsuse moodustada,» ütles Reformierakonna juht Kaja Kallas.

«Uus valitsus peab ametisse astuma väga raskel ajal. Oleme koroonakriisi keskel ja meil on vaja kiiresti edasi liikuda, et säästa Eesti inimeste elu ja tervist ning hoida käigus meie majandust. Eesti ei saa endale praegu lubada poliitilist ummikseisu. Tunnen poliitilist vastutust, et viimaste aegade ühiskondlik pinge saaks maha võetud ja saaksime keskenduda sellele, mis on Eesti jaoks oluline,» märkis Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles