Kas Keskerakond mängis Reformierakonna üle? (71)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Jüri Ratas peaministrikohalt tagasiastumisest teatamas.
Jüri Ratas peaministrikohalt tagasiastumisest teatamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Korruptsioonikahtlustusega Keskerakonna üleöö koalitsioonikõlbulikuks saamist põhjendatakse erakonnas riigikogu «poliitilise realiteedi» ja Reformierakonna kalkulatsiooniga. Seevastu opositsiooniliste Eesti 200 ja SDE esindajate hinnangul suutis Keskerakond Reformierakonna üle mängida.

Teisipäeval sai Keskerakond seoses Porto Franco juhtumiga korruptsioonikahtlustuse ning järgmise päeva hommikul teatas peaminister ja erakonna esimees Jüri Ratas tagasiastumisest. Ent juba loetud tunnid hiljem sai teatavaks, et Keskerakond üritab pääseda ka uude valitsusse. Neljapäeval tegi president Kersti Kaljulaid Reformierakonna esinaisest Kaja Kallasest ametlikult peaministrikandidaadi, kes seejärel asuski koalitsioonikõnelusi pidama Keskerakonnaga.

Keskerakonna fraktsiooni liikme Tõnis Mölderi sõnul pole Keskerakonna kutsumine läbirääkimiste laua taha juhuslik, sest Reformierakond on võtnud arvesse riigikogu jõuvahekordi. «Seda, milline on poliitiline realiteet riigikogus, tuleb vaadata läbi matemaatiliste tehete,» selgitas Mölder.

Kommentaarid (71)
Copy
Tagasi üles