Pusad, mis ühendavad inimesi

Copy
Foto: muhoov OÜ

Kiirmood on eilne päev. Inimesed tahavad erineda, kuid samal ajal kuhugi kuuluda. Ning seda kõike võimalikult loodussõbralikult. Seda taipasid ka Katheriin Liibert ja Mihkel Ambre, kes otsustasid pakkuda klientidele midagi lihtsat, kuid mõjusat.

MUHOOV sai alguse sõbra sünnipäevaks tehtud pusadest, kuhu trükitud igaühe kodukoha nimi. Riietus sai niivõrd palju tähelepanu, et peagi oli selge – siin on potentsiaali millekski suuremaks. Kolm aastat hiljem teab igaüks kedagi, kes teab kedagi, kellel on olemas oma kodukohta esindav dressipluus.

Katheriin ise usub, et edu taga on inimlik soov kuhugi kuuluda. Kodukoht on enamuste jaoks armas koht, mida meenutatakse ikka hea sõnaga. “Kuuluvusvajadus võib võtta palju eri vorme, kuid just kodukoha kuuluvustunne on see, mis hoiab koos kogukondi küladest riikideni, naabruskondadest suurfirmadeni,” räägib Liibert, “Igal kohal on oma head ja vead, kuid miski pole parem kui oma kodukoht.” Just selles uhkuses tellitakse MUHOOVilt üha uusi ja uusi pusasid. Nii on leidnud oma trükisooja koha pusal mitte vaid Eesti kohad, aga ka näiteks Hispaania väikelinn.

Foto: muhoov OÜ

Looduse koorem miinimumi

Tootmist on tänapäeval niigi liiga palju. Suur osa toodangust ei jõua kunagi omanikuni ning lõpetab oma lühikese ja kuluka eluea prügimäel. Just seetõttu otsustati tootmisprotsessis järgida zero waste põhimõtteid ning kõik pusad valmivad tellimuse peale. Nii ei jää tooted kasutuna omanikke seisma, vaid rändavad otse tootmisest uude koju. “Hoiame #muhoov pusade toorikuid laos ilma igasuguse trükita, nii et meie jaoks on peamine tootmisprotsessi osa trüki teostamine,“ selgitab ta. “Oleme viimased kaks aastat ka oma sõsarbrändi Capslocki e-poes teinud isadepäeva-teemalise kollektsiooni müügi. Eelmine aasta tegime kogu isadepäeva müügi ettetellimisega — kogusime tellimused enne ja siis tootsime kauba vastavalt.”

Foto: muhoov OÜ

Kas nõudmispõhise tootmise puhul peavad kliendid tegema järelandmisi ka tarneajas? Katheriin kinnitab, et nii see pole: “Kuna oleme ise oma trükikoja peremehed, sõltub meie tarneaeg vaid meie enda tootmise võimekusest ja nõudlusest.” Enamasti saab tellimus täidetud juba järgmise tööpäevaga, erandiks mõistagi kampaaniad ja pühad. Nii eeskuju näidates loodavad nad, et üha enam ettevõtteid avastaks enda jaoks jätkusuutlikuma tootmise.

Foto: muhoov OÜ

Kolme aastaga üle maailma

MUHOOVi pusadelt ei leia enam vaid meie armsaid kodumaiseid kohanimesid. Välismaiseid sünnipaiku on trükitud Berliinist Austraalia linna Wagga Waggani. Ekspordi osakaal kasvab iga aastaga ning üha rohkem välismaalasi avastab hea idee. Ent kõige ekstravagantsemad trükid on tulnud hoopis kirjadega KOSMOS, KUU, MARSS.

Kuhu edasi? Kuigi juba praegu leiavad oma kodukoha armastuse väljendusvõimaluse MUHOOVis ka lapsed, saavad nad seda lähiajal teha värvilisemalt punases ja sinises. Ikka selleks, et kasvada uhkelt oma armsa sünnipaiga uhkuses.

Vaata lähemalt: https://muhoov.eu/

Copy
Tagasi üles