Valitsus kinnitas Ida-Virumaa ja Harjumaa piirangute leevendamise

Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Shutterstock

Valitsus kinnitas e-istungil Harjumaal ja Ida-Virumaal alates 18. jaanuarist kehtivate piirangute korralduse. Võrreldes kehtinud korraga on võimalik alates 18. jaanuarist tegeleda sisetingimustes individuaalselt noorsootöö, huvitegevuse ja -hariduse, täienduskoolituse ja -õppe, sportimise ning treenimisega, samuti külastada muuseume ja näitusi ning toitlustusasutusi. Kontaktõpe koolides taastub 25. jaanuarist.

Haridus

25. jaanuarist on lubatud kontaktõpe kõigis hariduse astmetes. Õppetegevuses tuleb järgida ettevaatusabinõusid koroonaviiruse leviku tõkestamiseks. Ülevaade ettevaatusabinõudest ja muudest haridusvaldkonna küsimustest hm.ee/koroona.

Kuni 25. jaanuarini saavad kontaktõppes osaleda 1.-4. klass, 9. ja 12. klass. Siseruumides kehtib sel perioodil maskikandmise kohustus. Maski ei pea kandma alla 12-aastased lapsed või inimesed, kellel maski kandmine ei ole tervislikel põhjustel või tegevuse iseloomu tõttu või muid olulisi põhjuseid arvestades võimalik.

Noorsootöö, huvitegevus ja -haridus, täienduskoolitus ja -õpe, sportimine ning treenimine

Esmaspäevast, 18. jaanuarist lubatakse sisetingimustes koos juhendajaga individuaaltegevusi  sportimisel, treenimisel, noorsootöös, huvitegevuses, huvihariduses, täienduskoolituses ja -õppes. Tagada tuleb, et ruumi täitumus ei ületaks 25 protsenti ning järgida tuleb teisi koroonaviiruse leviku tõkestamise reegleid, näiteks maskikandmist, desinfitseerimisnõuete täitmist jne.

Õues on noorsootöö, huvitegevus, täiendkoolitus, treenimine ja sportimine jätkuvalt lubatud. Osalejate arv rühmas tohib olla kuni 11 inimest, seal hulgas juhendaja. Rühmad omavahel kokku puutuda ei tohi.

Piiranguid ei kohaldata riikliku õppekava järgsele tegevusele, spordialaliidu võistlussüsteemis toimuvale professionaalsele sporditegevusele, sealhulgas Eesti täiskasvanute ja noorte koondiste liikmetele ja kandidaatidele ning võistkondlike alade meistriliigade mängijatele, riigi sõjalise kaitsega ja siseturvalisusega seotud tegevustele ning erivajadustega inimestele, sealhulgas sotsiaalse ja tööalase rehabilitatsiooni teenuse osutamisele.

Kultuur

Muuseumites ja näitusasutustes on lubatud liikuda 2+2 reeglit arvestades ning ruumi täitumus ei tohi olla suurem kui 50 protsenti. Siseruumis tuleb kanda maski. Õues tohib külastajate rühma suurus olla endiselt kuni 11 inimest koos juhendajaga. Kokku ei tohi puutuda teiste rühmadega. Teatrietendused, kontserdid, kinoseansid on keelatud.

Toitlustusasutused

18. jaanuarist leevendatakse keeldu viibida toitlustusettevõtte müügi- või teenindussaalis kohapeal.  Restoranide ja kohvikute ning muude toitlustusasutuste ruumid võivad olla klientide jaoks kohapealseks ajaveetmiseks  avatud ajavahemikul 6.00-19.00. Arvestada tuleb kuni 25 protsendilist ruumi täitumuse nõuet,  kliendid peavad viibima ruumis hajutatult, ruumis liikudes tuleb  arvestada 2+2 reeglit, mis ei laiene perekondadele. Toidu kaasamüügi ajale piiranguid ei seata.

1. veebruarini jäävad kehtima olemasolevad piirangud

Harju ja Ida-Viru maakonnas on keelatud siseruumides meelelahutusteenuste osutamise kohtades viibimine. Välitingimustes tuleb tagada, et klientide arv rühmas ei oleks suurem kui 11 inimest (koos juhendajaga) ning kokku ei puututa teiste rühmadega.

Külastajate jaoks peavad jääma suletuks saunad, spaad, veekeskused ja ujulad, välja arvatud individuaalspordiks.

Siseruumides on keelatud avalikud koosolekud ja üritused, sealhulgas konverentsid, teatrietendused, kontserdid ja kinoseansid. Õues tohib avalikest üritustest ja koosolekutest osa võtta kuni kümneliikmelises rühmas ning kokku ei tohi puutuda teiste rühmadega. Avalik väliüritus peab lõppema kell 22. Avaliku ürituse või koosoleku korraldaja peab tagama desinfitseerimisvahendite olemasolu ja desinfitseerimisnõuete täitmise vastavalt terviseameti juhistele.

Spordivõistlused, spordi- ja liikumisüritused ei ole lubatud, välja arvatud spordivõistlused, milles osalevad spordialaliidu võistlussüsteemis meistriliiga võistkonnad, professionaalsed sportlased ning Eesti täiskasvanute ja noorte koondiste liikmed ja kandidaadid. Nendel võistlustel ei tohi olla pealtvaatajaid. Ka võistluste läbiviimisel tuleb arvestada 2+2 reegliga, siseruumides peab kandma maski ning ruumi täitumus ei tohi olla üle 50 protsendi.  Sisevõistlustel ei tohi osaleda üle 250 inimese ning välivõistlustel üle 500.

Jumalateenistustel ja avalikel usutalitustel säilib 50-protsendiline ruumitäitumuse piirang, kehtib maskikandmise kohustus ning liikuda tohib 2+2 reeglit arvestades, mis ei laiene perekondadele.

Kõigis avalikes siseruumides tuleb kanda maski, kasutada desinfitseerimisvahendeid ning järgida viiruse leviku tõkestamise muid reegleid. Maskikandmise kohustus ei laiene alla 12. aastastele lastele või juhtumitel, kus see on tervislikel või muudel põhjustel vastunäidustatud.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo avaldab korralduse ja seletuskirja kodulehel kriis.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles