USA välisminister mõistis Navalnõi kinnipidamise hukka (2)

Copy
Mike Pompeo.
Mike Pompeo. Foto: POOL/REUTERS

USA välisminister  Mike Pompeo mõistis pühapäeval hukka Aleksei Navalnõi kinnipidamise Venemaa võimude poolt.

«USA mõistab karmilt hukka Venemaa otsuse Aleksei Navalnõi arreteerida,» ütles Pompeo avalduses.

Venemaa föderaalne vanglaamet kinnitas pühapäeval Navalnõi kinnipidamist Moskva lennuväljal vahetult pärast tema saabumist Berliinist. 

«Märgime tõsise murega, et tema kinnipidamine on järjekordne katse Navalnõi ja teiste opositsioonitegelaste ning Venemaa võimude suhtes kriitiliste sõltumatute häälte vaigistamiseks,» rääkis Pompeo.

«Eneses kindlad poliitilised liidrid ei karda kriitikat ega konkurentide seisukohti ning ei rakneda vägivalda poliitiliste oponentide vastu. Nõuame Navalnõi viivitamatut ja tingimusteta vabastamist,» jätkas välisminister.

USA presidendiks valitud Joe Bideni riikliku julgeoleku nõunik Jake Sullivan kutsus juba enne seda üles Navalnõi viivitamatule vabastamisele.

«Härra Navalnõi tuleks viivitamatult vabastada ja temalt elu võtmiseks korraldatud ennekuulmatu rünnaku toimepanijad vastutusele võtta,» kirjutas Sullivan suhtlusvõrgustikus Twitter.

«Kremli rünnakud Navalnõi vastu ei ole mitte ainult inimõiguste rikkumine, vaid solvang Venemaa rahvale, kes soovib, et nende hääl kuulda võetaks,» lisas Sullivan.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles