Kuuele Eesti tulevikukoolile otsitakse meeskondi

Postimees
Copy
Töövihikud, õpikud. Foto on illustratiivne.
Töövihikud, õpikud. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Haridus- ja teadusministeerium kuulutas välja avaliku konkursi viiele riigigümnaasiumile ning Tallinna Muusika- ja Balletikoolile direktori leidmiseks. Uued juhid hakkavad ette valmistama järgmisel ja ülejärgmisel aastal valmivate koolide käivitamist ja looma oma meeskonda.

Haridus- ja teadusministri Jaak Aabi sõnul saab riigigümnaasiumide kaudu panustada Eesti tulevikku. Tema ootab kandideerima visioonikaid juhte, kes väärtustavad koostöist haridusjuhtimist ja on avatud keskhariduse arendusvõimalustele.

Uusi juhte otsitakse kuuele riigikoolile: 2022. aasta sügisel alustavale kolmele uuele riigigümnaasiumile – Tallinna Mustamäe riigigümnaasiumile, Laagri riigigümnaasiumile ja Rakvere riigigümnaasiumile. Veel otsitakse juhti Tallinna Pelgulinna, Tallinna Tõnismäe ja Tallinna Mustamäe riigigümnaasiumile. Ka on avatud konkurss Tallinna Muusika- ja Balletikooli direktori leidmiseks.

Riigigümnaasiumidele ehitatakse kaasaegsed õppehooned.

Laagri riigigümnaasiumisse ja Rakvere riigigümnaasiumisse on kavandatud kuni 540 õppekohta, igas Tallinna riigigümnaasiumis hakkab õppima ca 1000 õpilast. Eelmisel nädalal asutati kaks Tallinna riigigümnaasiumi ja Tallinna Muusika- ja Balletikool ka juriidiliselt. Tõnismäe riigigümnaasiumi juriidiline moodustamine on ettevalmistamisel.

2022. aasta sügisel avab uksed ca 700 õpilaskohaga Tallinna Muusika- ja Balletikool, mis luuakse Tallinna Muusikakeskkooli, G. Otsa nim. Tallinna Muusikakooli ja Tallinna Balletikooli baasil. 

Aastaks 2023 tegutseb Eestis 26 riigigümnaasiumi, sh igas maakonnas vähemalt üks. Riik loob seega ca 12 000 gümnaasiumi õppekohta. Praegu tegutseb Eestis 16 riigigümnaasiumi, kus on 5760 õppekohta. Lisaks juba nimetatud koolidele alustavad järgmisel õppeaastal riigigümnaasiumid Tabasalus ja Saaremaal, 2023. aastaks on planeeritud kaks riigigümnaasiumi Narva, samuti on sõlmitud kokkulepe Rae valda riigigümnaasiumi asutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles