Uuring: enim eelistatakse Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsiooni (11)

BNS
Copy
Mailis Reps ja Kaja Kallas koalitsioonikõneluste kohta kommentaare jagamas
Mailis Reps ja Kaja Kallas koalitsioonikõneluste kohta kommentaare jagamas Foto: Mihkel Maripuu

Eesti elanikud eelistavad näha järgmise koalitsioonina Reformierakonna ja Keskerakonna liitu, seda eelistab 29 protsenti küsitletutest, selgub Kantar Emori erakondade toetuse seireuuringust. 

Keskerakonna ja Reformierakonna liidu pooldajatele võib juurde liita ka Reformierakonna, Keskerakonna ja Isamaa koalitsiooni eelistajad, keda oli 12 protsenti, teatas uuringufirma esindaja teisipäeval BNS-ile.

Keskerakonna valijatest eelistab koalitsiooni Reformierakonnaga 72 protsenti ning Reformierakonna valijatest koostööd Keskerakonnaga 62 protsenti.

Uut kaksikliitu eelistavad enam tallinlased, muust rahvusest ja vanemaealised - üle 75 aasta vanused - vastajad. Nooremate hulgas on rohkem neid, kes eelistavad Reformierakonna, Isamaa ja sotside koalitsiooni.

Olemasoleva koalitsiooni jätkamist pooldab vaid 15 protsenti Eesti elanikest.

Andmed põhinevad Kantar Emori läbi viidud üle-eestilise esindusliku valimiga veebiuuringul, kus küsitleti perioodil 14.–19. jaanuarini 1312 elanikku vanuses 15–84. Uuringus paluti vastata järgmisele küsimusele: «Olenemata sellest, mis on tänaseks juba otsustatud, milline oleks Teie koalitsioonieelistus?» Vastajatele ette antud variandid olid Keskerakond, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja Isamaa; Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Isamaa; Reformierakond ja Keskerakond ning Keskerakond, Reformierakond ja Isamaa.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles