Ratas: nakatumiskordaja on jõudnud alla ühe (13)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Madis Veltman / Postimees

Koroonaviiruse leviku dünaamikat iseloomustav nakatumiskordaja on Eestis jõudnud alla 1, kõikudes 0,9 ja 0,95 vahel, teatas peaminister Jüri Ratas. 

Nakatumiskordaja on jõudnud alla 1, kõikudes 0,9 ja 0,95 vahel. «Mida rohkem see näitaja veelgi väheneb, seda väiksemaid piiranguid argielule edaspidi vajame,» selgitas peaminister Jüri Ratas sotsiaalmeedias. 

Ometi on koroonaviirusega haigestumus Eestis jätkuvalt niivõrd kõrgel tasemel, et Eestis püsib tervishoiualane hädaolukord. «Muret teeb, et haigestumine on oluliselt kasvamas Pärnumaal ning endiselt levib viirus laialdaselt Harjumaal ja Ida-Virumaal,» kirjutas Ratas. 

Peaminister Jüri Ratase sotsiaalmeediast võetud foto koroonaviiruse nakatumisnäitajast.
Peaminister Jüri Ratase sotsiaalmeediast võetud foto koroonaviiruse nakatumisnäitajast. Foto: Erakogu

«Mida hoolikamalt koroonaviiruse vastastest reeglitest kinni peame, seda rohkem lapsi saab edasi koolis käia ja meie kõigi argielu võimalikult väheste piirangutega jätkuda. Meil on tarvis pingutada üheskoos kuni vaktsineerimise võimalus avaneb elanikele, kes riskirühmadesse ei kuulu,» kirjutas Ratas. Ta põhjendas, et elanike käitumisel ja seda suunavatel piirangutel on mõju nakkuse levikule ja seda kinnitavad nii jooksvad andmed kui uuringute tulemused. 

«Esiteks, möödunud pühade ajal liikus koos meiega üle Eesti ka koroonaviirus. Teiseks, meie liikumist ja lävimist vähendades suutsime nakkuse levikut piirata,» lausus Ratas. 

Peaminister kinnitas, et teine vaktsiinidoos on vaktsineeritutele tagatud ja vabatahtlik Covid-19 kaitsesüstimine jätkub hoolimata tarnete väikesest vähenemisest. «Sel nädalal jätkame vaktsineerimist hooldekodudes ning alustame tervishoiutöötajate vaktsineerimist teise vaktsiinidoosiga,» rahustas Ratas. Kaitsesüstimise sihtrühmade laiendamine lükkub umbes nädala võrra edasi.

«Samuti tuletan meelde, et uuest aastast saab haigushüvitist alates teisest haiguspäevast. Õigus haigushüvitisele on ka Covid-19 haige lähikontaktsel eneseisolatsioonis viibitud päevade eest,» meenutas Ratas. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles