Pentus-Rosimannus: kriisis ei saa lõhenenud Isamaaga valitsust teha (11)

BNS
Copy
Keit Pentus-Rosimannus koalitsioonikõnelustel. FOTO: Sander Ilvest/Postimees
Keit Pentus-Rosimannus koalitsioonikõnelustel. FOTO: Sander Ilvest/Postimees Foto: Sander Ilvest / Postimees

Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Keit Pentus-Rosimannus ütles kolmapäeval ETV saates «Esimene stuudio», et kuna Isamaa on sisemiselt lõhenenud, siis ei pidanud Reformierakond mõistlikuks neid valitsuskõnelustele kutsuda.

Pentus-Rosimannus rääkis saates, et kui tahta EKREta valitsust, siis on Reformierakonnal teoreetiliselt võimalik teha enamusvalitsus Keskerakonnaga või Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga. Kaalukauss jäi Keskerakonna poole Isamaa probleemide tõttu.

«See, mis Isamaa ja Keskerakonna vahel seda kaalukaussi kindlasti kallutas, oli tõsiasi, et Isamaa on praegu sisemiselt lõhenenud. Me oleme ilmselt kõik tähele pannud ka üleskutseid, kus Isamaa kutsub osasid oma erakonna liikmeid erakonnast välja astuma. Ja tuleb öelda, et nende sisemine Isamaa sõda, mida nad Parempoolsetega praegu peavad, seisab neil sisevalimiste näol alles ees. Ja kriisiolukorras, kus riigis peab olema toimiv valitsus, teha valitsust, mis sisuliselt esimesest päevast peale kõigub noatera peal, seda lihtsalt ei pidanud Reformierakond mõistlikuks,» selgitas ta.

Pentus-Rosimannus tunnistas, et Reformierakonnale ei meeldi see, et Keskerakond on sattunud rahastamisskandaali ja saanud kahtlustuse, kuid kriisi tõttu tuleb valitsus kiiresti moodustada.

«Tõsi on see, et ei tervisekriis, ei majanduskriis, kogu olukord, kus praegu Eesti on, ei oota uurimistulemuste järgi. Valitsus tuleb moodustada. Meil on soov teha EKRE-vaba valitsus ja seda on võimalik teha ainult nende jõududega, kellega seda võimalik teha on,» ütles ta.

Pentus-Rosimannus tõdes ka, et Reformierakond häirib väga see, et Keskerakonnal on jätkuvalt koostööleping Ühtse Venemaaga.

Pentus-Rosimannus rõhutas saates, et ministriportfelle koalitsioonikõnelustel veel jaotatud pole. Samuti ei öelnud ta, kas tema saab uue valitsuse liikmeks.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles