Tai rahvuspargis nähti haruldast Siiami krokodilli

Copy
Tai Kaeng Krachan rahvuspark avaldas 23. jaanuaril foto väljasuremisohus olevast Siiami krokodillist, keda on nähtud viimase kümne aasta jooksul vaid paar korda.
Tai Kaeng Krachan rahvuspark avaldas 23. jaanuaril foto väljasuremisohus olevast Siiami krokodillist, keda on nähtud viimase kümne aasta jooksul vaid paar korda. Foto: AFP / Scanpix

Tai suurimas Kaeng Krachani rahvuspargis nähti väljasuremisohus olevat Siiami krokodilli, seda alles teist korda viimase kümne aasta jooksul, teatas laupäeval rahvuspark ja avaldas temast fotod.

See magevee krokodill oli kunagi Kagu-Aasias levinud, kuid nüüdseks on neid nii väheks jäänud, et Siiami krokodill lisati Rahvusvahelise Looduskaitseliidu (IUCN) punasesse nimistusse.

«Kuigi Siiami krokodill on kiskja, on ta üks esimesi keskkonna närbumise ohvreid, seega on tema nägemine kinnitus, et rahvuspargi keskkond on siiani veel hea seisus,» teatas Myanmari piiri lähedal asuva Kaeng Krachani rahvuspargi juhataja Manoon Prewsoongnern.

Väljasuremisohus krokodillile on jahti pidanud salakütid. Krokodillinahast valmistatakse luksuslikke vöösid, saapaid ja käekotte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles