Blogi ⟩ Ratas: me ei sulge ühtegi venekeelset õppeasutust, aga ... (49)

Copy
Koalitsioonikõnelused
Koalitsioonikõnelused Foto: Eero Vabamägi

Keskerakond ja Reformierakond tutvustasid tänasel volikogul oma ministrikandidaate.

Täna, 24. jaanuaril toimus Tallinnas Narva maanteel Keskerakonna büroos reformierakonna volikogu istung sedastamaks valitsusega liitumist. Enne aga kinnitas erakonna juhatus valitsusdelegatsiooni koosseisu.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tegi istungil poliitiline ettekande, aseesimees Mailis Reps ülevaate koalitsioonilepingust. Tutvustati ministrikandidaate.

President Kersti Kaljulaid kirjutas 14. jaanuaril alla otsusele nimetada peaministrikandidaadiks Kaja Kallas kui riigikogu valimistel enim parlamendikohti saanud Reformierakonna esimees. Seejärel asus Reformierakond läbirääkimistesse Keskerakonnaga valitsusliidu moodustamiseks. 

Uus peaminister Kaja Kallas kinnitas ühismeedias, et Reformierakonna esindajatena saavad uues valitsuses ministriteks Keit Pentus-Rosimannus (rahandusminister), Signe Riisalo (sotsiaalkaitseminister), Kalle Laanet (kaitseminister), Urmas Kruuse (maaeluminister), Liina Kersna (haridus- ja teadusminister), Andres Sutt (väliskaubandus- ja IT-minister) ning Maris Lauri (justiitsminister). «Püüdsin saavutada tasakaalu erinevate kriteeriumite alusel. Sooline tasakaal on mulle oluline, sest meie ridades on palju väga tublisid naisi. Ka kogemuslik tasakaal on oluline ehk see, et valitsuses oleks nii varasema kogemusega kui värskeid liikmeid,» rääkis Kallas.

ERR vahendas, et Keskerakond nimetab ministriteks mitmeid poliitikaväliseid inimesi: siseministriks saab Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri prefekt Kristian Jaani, välisministriks Eesti suursaadik Prahas Eva-Maria Liimets, kultuuriministriks Anneli Ott, keskkonnaministriks Tõnis Mölder ja tagasi riigihalduse ministriks liigub Jaak Aab. Senised ametid säilitavad sotsiaalminister Tanel Kiik (tõenäoliselt on tema uus ametinimetus tervise- ja tööminister) ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aas.

Tagasi üles