Kui suur on suur ja kui palju on palju? (1)

Andres Einmann
Copy
Ecuadori siseminister Patricio Pazmiño jagas jaanuari keskel Twitteris fotot Eestisse jõudma pidanud konteinerist, milles oli 1,3 tonni kokaiini, mille väärtuseks hinnati sada miljonit eurot.
Ecuadori siseminister Patricio Pazmiño jagas jaanuari keskel Twitteris fotot Eestisse jõudma pidanud konteinerist, milles oli 1,3 tonni kokaiini, mille väärtuseks hinnati sada miljonit eurot. Foto: Ecuadori politsei

Ecuadori siseminister Patricio Pazmiño teatas jaanuari keskel, et politsei konfiskeeris Guayaquili sadamas 1,3 tonni kokaiini, mis leiti Eestisse lähetatud konteinerist. Eestis müümiseks oli kogus selgelt liiga suur ja seetõttu oletab politsei, et kurjategijad soovisid Eestit kasutada transiitmaana.

«Narkokoer Garo avastas uimastid konteinerist, mis oli mõeldud toimetamiseks Euroopasse Eestisse,» teatas minister Twitteris ja postitas pildid konfiskeeritud konteinerist. Narkolasti väärtus hinnati sajale miljonile eurole.

Ecuadoril on piir Kolumbia ja Peruuga, mis on ÜRO andmetel maailma suurimad kokaiinitootjad.

Keskkriminaalpolitsei organiseeritud kuritegude büroo juht Ago Leis ütles, et Ecuadori politsei ei ole avastatud kokaiinilaadungiga seoses Eesti kolleegidega ühendust võtnud. «Uurimist viiakse läbi selles riigis, kus aine leiti,» sõnas Leis. Eesti ei ole menetlust alustanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles