Kaljurand: vabatahtlikult Putin võimust ei loobu (12)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Remo Tõnismäe

Laupäeval toimusid kümnetes Venemaa linnades Aleksei Navalnõi toetusmeeleavaldused. Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurandi hinnangul on praegune olukord Venemaa presidendi jaoks hirmutav.

Marina Kaljurand sõnas Postimehele, et Aleksei Navalnõi on suutnud kõnetada nooremat põlvkonda ning sellel on mitmeid põhjuseid. «Esiteks, on varasemad opositsiooni esindajad, nagu Kasjanov, Illarionov, Nemtsov, Shevtsova, olnud vanemast põlvkonnast ja tavainimeste jaoks liiga «elitaarsed». Navalnõi on nooremast põlvkonnast, ta kõnetab noori, on oma väljaütlemistes otsekohene ja konkreetne,» selgitas Kaljurand.

«Teiseks, Navlnõi kasutab väga oskuslikult sotsiaalmeediat, alustades lühikeste videopöördumiste ja üleskutsetega ning lõpetades pikemate filmidega, mis paljastavad korruptsiooni Kremlis,» rääkis Kaljurand ja nentis, et olukord on täna Venemaal ainulaadne. «Ühelt poolt on Kremlivastased protestid suuremad kui kunagi varem ning teiselt poolt on protestiüritustel rohkem noori kui kunagi varem.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles